Гари Олдман и Малкълм Макдауъл

С удоволствие пишем новини за предстоящи роли на Гари Олдман, независимо дали става дума за завръщане към Холивудски блокбастър трилогии, високобюджетни, но по-съмнителни сай-фай римейки или независими и провокативни драми, като „Monster Butler”. Всъщност, колкото и да ни радва, когато Олдман качи нивото на някой от по-„mainstream” проектите, като че ли предпочитаме да го гледаме в по-нетипични роли. Каквото и да значи това за Гари Олдман

Monster Butler”, чиито снимки ще започнат до няколко седмици в Лондон и Шотландия под ръководството на Дъглас Райт (по сценарий на Питър Белууд), всъщност е създаден по действителната история на бисексуалния крадец и убиец Арчибалд Хол, познат още като Рой Фонтейн. Първоначално дребен мошеник и крадец, Арчибалд бързо се прехвърля към по-сериозни грабежи и убийства, същевременно работейки като иконом (оттам и заглавието на филма). Когато умира през 2002, Хол е известен и като най-възрастния затворник, излежаващ доживотна присъда във Великобритания.

Но не това е героят на Олдман – в главната роля ще видим Малкълм Макдауъл, който играе Арчибалд/Рой и в едноименния късометражен филм на режисьора, чието своеобразно продължение е „Monster Butler”. Олдман ще участва като Уиги, стар познат на Хол и препаратор, който има проблеми с гнева и се забърква в някои от по-дребните престъпления. Доминик Монахан ще е в ролята на Дейвид Райт – бивш любовник на Хол, който според синопсиса на филма се опитва да го изнудва. Във филма ще видим и Джоан Уоли, но засега не е ясно каква точно ще е нейната роля. За съжаление и типично за подобен проект, премиерата на филма също не е ясна.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Определено е трудно да се прецени кой е по-велик: Макдауъл или Олдман.