С каквото и да се захване носителят на „Оскар“ сценарист и режисьор на „Камшичен удар” и „La La Land” Деймиън Шазел, няма начин да го пропуснем. Фенове сме и на двата филма, а колко повече трябва да сме ентусиазирани, когато следващият му проект ни отвежда в космоса и разказва за една от най-важните крачки на Homo sapiens през изминалия век. Става въпрос за „First Man”, разбира се, който (както подсказва и заглавието) разказва за първия човек, стъпил на повърхността на луната – Нийл Армстронг, чиято роля се изпълнява от Райън Гослинг. Вече видяхме първи поглед към филма, а днес от студиото ни зарадваха с дългоочаквания трейлър, който ви предлагаме да видите, след като прочетете официалния синопсис.

Носителят на „Оскар” Деймиън Шазел и звездата Райън Гослинг се събират отново за филма на Universal „First Man” – завладяваща история за мисията на НАСА да изпратят човек на луната, фокусираща се върху Нийл Армстронг и годините 1961-1969 г. Филмът е задълбочена гледна точка от първо лице, базирана на книгата от Джеймс Р. Хансен и изследва жертвите и цената, която Армстронг и нацията трябва да платят, за да постигнат една от най-опасните мисии в историята на човечеството.

Много ни допада видяното. Както предполагахме, във филма ще има от всички – солидна доза технически пипната визуализация на експедицията, лична драма и трилър елементи покрай огромното напрежение около евентуалните рискове за живота на астронавтите. Усещаме динамичния почерк на Шазел и сме убедени, че ще получим майсторски филм за една от най-важните крачки на човечеството. На всичкото отгоре съвсем скоро си припомнихме чудесния „The Right Stuff”, който няма как да не е част от вдъхновенията за този (пък и всички останали), занимаващи се с темата за първите хора в космоса. Прилагаме и видеото от шоуто на Джими Кимъл, където беше представен трейлърът:

Със сигурност ни очакват още много рекламни материали до края на годината, така че ще се стараем да ви информираме скоропостижно. В заключение ви предлагаме да видите и първите плакати, на първия от които Гослинг мяза на истински спартански холпит:

first-man-poster

first-man-poster1

Режисьор на „First Man” е Деймиън Шазел („Камшичен удар“, „La La Land“), а сценарият е дело на Джош Сингър („Спотлайт”), по биографичната книга „First Man: The Life of Neil A. Armstrong” на Джеймс Р. Хансен. В ролите са Райън Гослинг, Клеър Фой, Пабло Шрайбър, Кайл Чандлър, Джон Бърнтал, Кирън Хайндс, Итън Ембри, Джейсън Кларк, Брайън д‘Арси Джеймс, Кори Стол, Кристофър Абат, Патрик Фюгит, Шей Уигам, Лукас Хаас и др.

Премиерата е 12 октомври.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

6 Comments

  1. Добре изглежда – целта очевидно е да се изведе съспенс страната на историята на преден план, очаквам напрежение и трилър на макс. И вярвам, че сълзливостта ще бъде сведена до минимум.

  2. Моментална асоциация със The Right Stuff (огромен филм), и разбира се Apollo 13. Вероятно ще има по-малко общо със вторият :). Ама Шазеле, защо пак Гослинг бе мама :(. И двата постера са мех, особено първият. Вторият най-вече защото предизвиква (нямам идея дали е било преднамерено) конотация с една „гъбична експлозия“. Как да е, твърдо очаквам много класен филм!

    1. Мен ми прилича на окото на Саурон. :Д

  3. поредния холивудски шит. глупав и пропагандиращ слаби идеи. хора, които се кефят на такива бози не ги допускам на метри от себе си, камо ли да ги изпращам на луната..

    1. Подкрепям! Вероятно ще получи номинации и ще трябва да се гледа .. ?