Курцман и Орси

Алекс Курцман и Роберто Орси явно се опитват да изтрият Стивън Съмърс от киноисторията – не само, че подготвят нова версия на „Мумията” (заедно с Джон Спейтс, сценарист на „Прометей”), която да даде начало на съвсем различна като стил и тон поредица, но неотдавна стана ясно, че работят и по „Van Helsing” проекта на Том Круз, който той вече няколко години се надява да осъществи.

Според Variety Круз, Курцман и Орси ще са продуценти на новия „Van Helsing” като част от договора на продуцентско-сценаристкото дуо с „Universal” („first-look” сделка със срок 2 години). Самият проект не е нов – както казахме Том Круз от няколко години насам се надява да изиграе ролята, но присъствието на Курцман и Орси за първи път вдъхва надежда, че филмът наистина може да го бъде. Ако не друго, тези двамата успяват да докарат нещата докрай.

Казваме „вдъхва надежда”, защото (на пръв поглед поне) един по-мрачен и сериозен Ван Хелзинг ни звучи като доста добра идея. Разбира се, най-добре щеше да е вариантът от 2010, когато Гийермо дел Торо искаше да режисира и Круз отново се готвеше за двойната роля на продуцент и ловец на вампири.

За съжаление, точно този „Ван Хелзинг” няма да го бъде (разпадна се дори и последвалия съвместен проект на Дел Торо и Круз, „At the Mountains of Madness”), но въпреки това Курцман и Орси може да забъркат нещо интересно. Дали Том наистина ще застане пред камерите или само ще продуцира, предстои да видим.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

8 Comments

 1. Ivcho,
  „него“ виждаш или
  „не го“ виждаш 😀
  като Хелсинг.
  Щото и аз мисля че е супер лош избор за тази роля, дори да не е Джакман.
  А ми е много любопитно какъв подобаващ сценарий ще измислят, за да доближат поне малко по история „Ван Хелсинг“ (2004) – това ще е трудната част, ефектите ще ги докарат. Ако все пак искат „един по-мрачен и сериозен Ван Хелзинг“, Бъртън може да направи нещо жестоко, защо не и с Джони 🙂
  А и наскоро разбрах че Ван Хелсинг има анимирана предистория с Мистър Хайд

 2. Бъртън и Джони във „Ван Хелзинг“ ми се струва доста нелепо … освен ако Джони не играе вампир вегетарианец със страст към чашката … 🙂
  Като махна майтапа, не ми се струва че точно Бъртън е в състояние да направи по-мрачен Ван Хелзинг … още повече с Джони Деп.

 3. @Ivcho
  Те „Томчо“ не го виждаха и като вампир, ама гледай какво стана! 🙂 Освен това ми се струва, че той се е цанил само за продуцент, Никаде не се споменаваше, че иска да играе главната роля.

  Аз за ужас на MadMax бих гледал „Ван Хелзинг“ на Бъртън! 🙂 Само да не е с Джони Деп в главната роля. 🙂 🙂

 4. @last_warrior

  Незначителнаподробност! 😀

  Като стана въпрос за Бъртън и Деп. Тези двамата няма ли да се вземат най-накрая? 😀
  Толкова много се обичат!