Федерико Фелини

Продуцент, сценарист и режисьор, профилиран в телевизионни поредици с добра репутация се заема с амбициозен проект, който звучи обещаващо. Хенри Бромел („Homeland”) ще режисира бразилския актьор Вагнер Маура („Elite Squad”) в биографичен филм, посветен на Федерико Фелини – проектът се нарича „Fellini Black and White”.

Според Variety филмът няма да има претенциозната задача да разкаже целия живот на великия режисьор, а ще се фокусира върху 48-те часа, през март 1957 година в Лос Анджелис, когато Фелини просто… изчезва. Точно преди да се появи на церемонията по раздаване на академичните „Оскари” се оказва, че никой не знае нищо за него.

Fellini Black and White” ще предположи какво може да се е случило в тези два дни – „Фелини открива джаза, пада си по специалистка-ветеринар, а в това време съпругата му дави мъката си с увлечение по небезизвестния музикант Рики Нелсън”. Може би е любопитно съвпадение, ала непосредствено след завръщането си от Америка, маестрото създава класиките „Сладък живот” и „8 ½”…

В проекта си Бромел е ангажирал още Уилям Х.Мейси, Терънс Хауърд и уникалния Питър Динклидж. Последният ще влезе в ролята на любовника на дамата ветеринар, привлякла режисьорското внимание; Мейси ще бъде мениджърът-Пи-Ар на Фелини, а за Хауърд е отредена ролята на джаз музикант, който запознава „изгубения” Федерико с музикалната сцена и света на джаза.

Всички тези подробности ни заинтригуваха и ще проследим развитието на „Fellini Black and White”, както правим това с проектите, свързани с биографични филми за Хичкок „Alfred Hitchcock and the Making of Psycho” и „The Girl”. Ние искрено вярваме, че нестандартният творчески поглед и провокациите за мислещата публика са начина да бъде преоткрита историята на киното и неговите създатели.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Чакам го с нетърпение . Наистина жалко че не е помислено как е правил САТИРИКОН и АМАРКОРД.