The Girl” е един от двата проекта, посветени на гениалния Алфред Хичкок, които следим с много голям интерес. Филмът разказва за „обсебващата връзка” на Хичкок със звездата от „Птиците” – Типи Хедрън, която е трябвало да изтърпи сексуалния му тормоз извън снимачната площадка.

„Възхищавах се неимоверно много на Хич за големия му талант и все още го правя. В същото време го ненавиждах, заради поведението му извън снимачната площадка и начина, по който ме атакува сексуално. Той беше страхотен режисьор и разруши всичко с поведението си, когато остана насаме с мен.”

Както можете да се досетите, темата е малко чувствителна и за коректното ѝ пресъздаване на екран в помощ на режисьора Джулиън Джарълд („Да бъдеш Джейн Остин”, „Завръщане в Брайдсхед”) и сценаристката Гуинет Хюз („Mysterious Creatures”) се явява биографът на Хичкок Доналд Спото, който ще следи всичко да е точно.

Ролите на Хичкок и Хедърн се изпълняват от Тоби Джоунс („Капоти”) и Сиена Милър („Лейър Кейк”, „Интервю”, „Казанова”) и благодарение на Daily Mail за първи път можем да видим как ще изглеждат.

The Girl - Тоби Джоунс и Сиена Милър

Вижте и оригиналната снимка, послужила за вдъхновение.

Хичкок и Типи Хедърн

Приликата на Джоунс с Хичкок не е голяма, но това никога не е било от голямо значение – добре е да я има, но не това е най-важното – и сме сигурни, че той ще направи страхотна роля. Сиена Милър изглежда прекрасно, но за нея имаме доста съмнения. Все пак сме я виждали да играе прилично – в „Интервю” на Бушеми (римейка на едноименния филм на покойния Тео Ван Гог) се справя доста добре – така че няма да бързаме да я отписваме.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

14 Comments

 1. Типито има ебати непреходната красота. Други актриси са ми писвали, но не и тя. Сиената и тя е далеч. Бе няма достойна, която да я замести.

 2. @The Bear Jew
  По принцип, да, ама тук няма да стане, щото това ще е телевизионен филм. 🙁
  Пък и чакай да видим поне трейлър. 🙂

  @Nostromo
  Така е, няма кой да я замести, най малкото пък Милър. 🙂
  И мерси за корекцията. 😉

 3. @ Дринов

  В такъв случай дано да бъде като „Животът и смъртта на Питър Селърс“ или „Не познавате Джак“, които си бяха едни от най-силните филми за годините си макар и телевизионни! 🙂

 4. @The Bear Jew
  Лошо няма. Значи „Златни глобуси“, „Емита“ и т.н. 🙂
  Мерси за сайта. В първия момент си помислих, че си пуснал ОНОВА филмче на Скорсезе. 🙂

 5. Да – тя е толкова по-красива от дъщеря си Мелани Грифит, която е талантлива, но амбициозна и ужасна … или просто обикновена. С извинение, и the cool Сиена Милър е като разносвачка на каси безалкохолно в сравнение с Типи Хедрен – просто обикновена и много отворена – докато Хедрен е класическа, неразгъдаема и много, много … незнам каква е думата … но се отнася за всички, които сме гледали навремето и много ни се е искало по един хем „висок“ хем категоричен начин докато сме ги гледали …

  Обсесиите на Хичкок са толкова дълбоки и съществени – незнам дали можем да видим филм за това, който поне малко да се равнява на наситения интензитет на не една и две сцени, които сме гледали …Той изначално си е имал особени афинитети да кажем към очила, например, руси актриси in distress и физиологични обстоятелства… всички до един съвсем разбираеми и безкрайни като теми за изследване и дълбаене…Имаше много яки първоначални трепети навремето докато разни необяснимо раздвоени герои душат зверски руси дами с очила и плисирани костюми … почвам да дишам тежко и да се оглеждам за руси наоколо само като го пиша това….

  А пък Типи Хедрен, която бе изнасилена over and over again – в Птиците …A major fucking achievement …Завалията и обещал изкуствени птици – обаче после размислил – и дни наред я замеряли с изстински такива – докато едва не и извадили очите – Ей това е кино – ей това е любов !

 6. Отидох да извадя The Dark Side of Genius – на Доналд Спото – като се хване не може да се остави – затова надлежно я връщам …преди да съм я „хванал“ трети път …Oh Good times !

 7. @Milbo
  Аз веднага си я намерих в Amazon, но исках ти да потвърдиш, че книгата си заслужава. 🙂

  @The Bear Jew
  Много е як, да! 🙂