След появата на първата официална снимка от „The Lone Ranger” на Гор Вербински, нета беше залят от оплаквания, че Джони Деп отново ни пробутва Джак Спароу, с тази разлика, че този път има гарван на главата. Оказва се обаче, че нещата не са толкова прости и че любимият ни актьор, специализирал се в страни роли, има истинско вдъхновение за героя си, което няма нищо общо със Спароу и зад което има доста сериозна логика, предвид факта, че става въпрос за индианец. Става въпрос за картината на Кърби Сатлър „I Am Crow”.

Картината на Кърби Сатлър „I Am Crow”

Струва ни се, че да се впускаме в разсъждения дали визията на Тонто от племето команчи отговаря на вдъхновилият Джони рисуван образ е доста нелепо, а най-добре би било да прочетете разяснението на самия актьор пред Entertainment Weekly:

„Когато видях картината на Сатлър, се вгледах в лицето на този воин и си казах: Това е! Ивиците, които се спускат през лицето и през очите – изглежда ми така, сякаш мога да разгранича различните части на човешката индивидуалност, ако ме разбирате какво искам да кажа. Откривам един сегмент мъдрост; една измъчена и наранена част; сектор, изпълнен с гняв и бунт; съпричастна и уникална територия, отражение на човешката душа. Откривайки тези части, имах чувството, че правя нещо подобно на дисекция на мозъка. Това лице, тази маска ме вдъхнови.”

Може би случайно Сатлър е нарисувал птица, която лети точно зад главата на воина. На мен ми изглеждаше така, сякаш е непосредствено върху главата му. И тогава си помислих – Тонто има птица на главата. Това е неговият дух, който го води по пътя. За другите може да е мъртъв, но за него е абсолютно реален и съществуващ.”

Упреците и съмненията, че Джони Деп може би е склонен да създаде клиширан или непочтителен образ на своя индиански герой, актьорът парира със следното изявление:

„Причината, поради която държах аз да съм Тонто, е защото искам да разчупя стереотипа за американските индианци, който се е наложил в нашата история, или най-малкото в историята на киното – в случая Тонто е уж придружителя, асистента на самонтия рейнджър. Както и ще видите, нещата определено НЕ стоят по този начин!”

Толкова безрезервно вярваме на Деп, че сме убедени как няма да ни разочарова. На останалите им разрешаваме да се надяват на това…

Междувременно стана ясно, че един изключително добър китарист ще се погрижи за саундтрака на „The Lone Ranger” – Джак Уайт от „The White Stripes”, издаде дебютния си соло-албум „Blunderbuss” и беше официално обявено от Disney, че юнакът ще отговаря за музиката на филма, режисиран от Гор Вербински. Дори и да сте скептични към вокалните му способности, спомнете си парчето от „Спектър на утехата” – „Another Way to Die”, изпълнено от Джак в дует с уникалната Алиша Кийс. И после пак ще си говорим! Така де, ще почакаме до 13 май 2013, когато се очаква появата на филма.

Update: JohnnyDepp.ru разпространиха няколко нови снимки от снимачната площадка, от които можете да получите малко по-добра представа как точно ще изглежда героят на Деп.

Арми Хамър

Джони Деп

Джони Деп

Джони Деп

Джони Деп

Арми Хамър

The Lone Ranger

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *