Assassin’s Creed

Чакахме години, преди Холивуд най-накрая да се реши да направи филм по изключително популярната серия от игри на Ubisoft „Assassin’s Creed”, а после почакахме и още малко, докато течаха всичките (доста дълги) периоди около организирането на продукцията, начело на която, след поредица рокади, се оказаха Джъстин Кързел и Майкъл Фасбендър в главната роля. Цялото това време обаче ни се стори абсолютно незначително на фона на изтеклата близо година от дебютирането на първия официален поглед към филма до появата на първия трейлър, който получаваме днес – време, през което Fox ни тормозеха само и единствено със снимки.

Но както и да е, важното е, че трейлърът вече е факт и няма никакъв смисъл да губим допълнително време в оплаквания и излишни приказки. Вижте!

Като цяло сме доволни, но не сме и мега-надъхани. Не знаем как точно е в игрите, но историята със смъртта на героя и как точно той получава и изживява спомените на неговия предшественик, не ни допада особено. Всъщност почти всичко в модерната линия не ни допада особено. Кадрите в Испания обаче са прекрасни – откриваме доста от естетиката на „Макбет”, което за нас е плюс. От време на време, особено при акробатичните сценки, се промъква усещане и за „Принцът на Персия”, което не е добре, но не успява да ни издразни сериозно.

Като цяло не знаем дали това най-накрая ще е дългоочакваният наистина добър филм по игра (ние смятаме, че имаме такъв в лицето на „Сайлънт Хил”, но това е друга тема), но със сигурност не изглежда да е болезнен, както повечето подобни. И определено ни се гледа повече от „Warcraft: Началото”.

Вижте и официалния тийзър плакат, както и две снимки, които дебютираха между този трейлър и последната ни новина, посветена на филма.

Assassin’s Creed

Чрез революционна технология, която отключва неговите генетични спомени, Калъм Линч (Фасбендър) изживява приключенията на своя прародител Агилар в Испания от XV в. Калъм открива, че той е потомък на мистериозно, тайно общество – Убийците, и натрупва невероятни познания и способности, за да се изправи срещу могъща Тамплиерска организация, действаща и в наши дни.

Режисьор на „Assassin’s Creed” е Джъстин Кързел („Snowtown”, „Макбет”). Сценарият е дело на Бил Колидж, Адам Купър и Майкъл Лесли, а сред продуцентите са Франк Маршъл, Арнън Милчан и Патрик Кроули. В ролите ще видим Майкъл Фасбендър, Марион Котиар, Майкъл Кенет Уилямс, Ариан Лабед, Джеръми Айрънс, Брендън Глийсън, Калъм Търнър, Брийн Глийсън и други.

Премиерата е 21 декември 2016.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

34 Comments

    1. Kanye West. Ей това.

      Иначе не съм играл играта, но това изглежда entertaining и ще го гледам 🙂

    2. Съгласен съм с Liubo Ursiny, WTF trailer music on the week ?!?!

  1. Ооооо да, не очаквах толкова много да ми хареса! Хайпа е вече налице!

  2. Грам емоция не предизвика. Визуално обаче е найс, при все че ми се искаше да е с една идея по-приземен и реалистичен.

  3. Хей,

    вие нали гледате кой филм, кой го прави? Принцът на Персия може и да не е най-запомнящият се филм по игра, но си има своите (макар и не особено уау) качества. Просто беше далеч от онзи Майк Нюъл, който може би феновете му са очаквали (и още по-далеч от това, което феновете не играта очакваха, включей и мен).

    Тук играят съвсем друга бира кинотворци, за които съм уврен, че визуално ще преборят разглезеното зрителско око, но не съм толкова надъхан за ухото (ако изобщо някой отиде да го гледа заради диалозите, лол). Смях, не смях, ако сценарият е дори близо до Exodus, ще плача. 😀

    1. Принца беше ОК kato филм сам по себе си въпреки мрънканията на този и онзи, но не знам доколко беше верен с оригинала. просто защото не съм играл играта. И все пак очаквам този да го задмине с лекота.

    2. Стига бе, „Прицът“ беше разочарования! Не виждам как този филм може да допадне на някого, който не е бесен тийнейджър. 🙂

    3. Не казвам, че беше добър, а че беше ОК. 😀
      ОК в смисъла, че си заслужаваше да му удариш едно око на някой замунденски файл в някой мързелив уикенд следобед и да се позабавляваш, но дотам. Къде-къде по-големи брадви сме гледали…

    4. Джема не беше зле. Тя е качеството, което визирах.

  4. А между другото този едничък трейлър необяснимо за мен ме хайпна в много по-голяма степен от тоновете (протяжни) рекламни материали по де факто директния си съперник Warcraft, кат се има в предвид, че си бях по принцип еднакво незаинтересован по дифолт и по двата проекта. Виж к’во нещо е да имаш харизматичен и талантлив актьор в главната роля…
    Иначе необяснимо за мен самия музиката на иначе жалкия Кание Уест се вписва много добре в трейлъра! 😮

  5. а забелязахте ли, че най-добрите кадри ги повториха. като детенце, което иска да му обърнеш внимание.

    играл съм почти всички игри и може да се каже, че съм фен. съвременната линия винаги ми е била скучна и определено ще е предизвикателство да я покажат убедително в адаптацията. все пак марион помага. : )

    1. O, да 🙂

      Марион винаги прави филма гледаем. УГХ

  6. 😀

    Няма да ме бие, ще го примамя с любов към Рипли и вълшебната фраза „I’ve seen things you people wouldn’t believe (WOAAHH)“.

    Anyway, призовавам MADMAX, да каже че сценарият на Exodus има някаква сила, освен ако не е бил заслепен от грима на Джоел Едгертън 😀 .

  7. И аз съм доволен от видяното,игрите съм играл всички до 3-ката, сега мисля да наваксам и с последните версии за PS4, но определено на ниво трейлър пребориха страховете ми, че ще е тояга

  8. Като мега нърд фен на компютърната поредица очакванията ми са доста сериозни. Трейлърът наистина не е много вдъхновяващ, но достатъчно, за да тийзне носталгията ми по игрите. Фасбендър и Котияр бай дефолт са ми любимци и дано тук не се окажат някакъв провал. Отново визуална красота от оператора Адам Аркапоу и не особено дразнещ акомпанимент от Уест (при все, че си остава пропадняк) 🙂
    P.S. Дринов, смъртта на Калъм не е физическа (поне според създателите на игрите), а по-скоро легална и официална. Само мръсните тамплиери го използват в мръсните си игрички 🙂

  9. Много добър трейлър и отново много мрачен Кързел…Супер изглежда, но докато не се види няма смисъл да се правят излишни забивки. Фен съм на играта още от 2007 с първата в средновековието и смятам, че си остана най-добрата от цялата поредица. Изиграх я с кеф и мога да кажа, че поне трейлъра ми изглежда напълно в нейния дух и стил. Това ще е филм само за феновете на играта, а тия /като гледам всички разбирачи по-горе нямат и представа от нея, което говори много зле за „универсалната“ им култура/ дето коментират елементите, които са си напълно присъщи за играта и са вкарани в лентата /прословутото катерене по сградите/. Видях много мрачни кадри, но истинската сила бе в първата част – Средновековната и като цяло играта бе уникално събитие и емоционално невероятно изживяване.
    п.п. Ubisoft за създателите на играта /френска компания/ и идеята и втората част да се развива в Япония и assassin-те щяха да бъдат нинджи. Но поради големия успех на 1-цата почнаха да разтеглят сюжетите и в Ренесанса и тем подобни глупости и спрях да я играя. За протокола, това е 2-та по световен мащаб играна игра след WOW.

    1. първоначално аха да ти кажа , че и аз съм най фен на единицата, с Алтаир, и тук ми се струва доста сходства има. Игрите с Ецио също ми харесваха, но Алтаир е моя човек.
      И после пак заби в „тия горе нищо не разбират, бла бла“
      Бъди по- куул бе мен

  10. Трейлърът е супер, но като пусна мутето. Не мога да разбера защо пльосват рап музика за филм, чието действие се развива преди няколко века. Или да я бяха сложили в началото, или най-добре да не я бяха слагали. Ужасна работа! Да бяха поканили хората, монтирали трейлърите на Suicide Squad. 🙂

    1. Уест беше перфектен за един трейлър към Скорсезе… и толкоз. Това му беше функцията на въпросното лайне в живота, сега може да се застреля, а творчеството му да бъде изтрито.

  11. За мен нямаше нищо интересно в този трейлър. Кързел прави още от същото – в Макбет след първите петнадесет минути откровено ме заболяха очите. Не знам каква е търсената тоналност, тъй като не съм имал досег с игрите, но убитите цветове, паркур slow motion-а и over-the-top хореографираните fighting sequences не ме надъхват по никакъв начин. Фасбендър е изненадващо неубедителен, репликата „We are assassins“ звучеше казана със стиснат анус за да си получи хонорара от филма. Котияр има харизмата на настъпана жаба, нищо ново. Поне почти си е изчистила дразнещия акцент. Канйе Уест обаче взима наградата – никаква идея какви хора правят трейлърите, но това е почти толкова зле колкото във фентъзи трейлър да набуташ електронна музика. Не виждам как това изглежда по-добре от Warcraft, към момента Дънкън Джоунс заслужава доста повече доверие от Кързел.

  12. Моите опасения са ОГРОМНИ относно Warcraft и се надявам да съм се излъгал и да се накефа на макс с него…

    1. заради тъпия рапър е 😀

      #курзаканьйе