"Очите на дракона" - корица Петър Станимиров

Както се казва, няма почивка за смелите. Няма как, Стивън Кинг е един от тези автори, които и послание на стената в крайпътна тоалетна да надраскат, пак ще има някаква стойност и ще се намери кой да го филмира – между другото той имаше един доста приятен разказ „Всичко, което обичаш, ще ти бъде отнето”, за човек, който колекционира подобни тоалетни „шедьоври”.

Но както и да е, мисълта ни е, че рано или късно всичко, излязло изпод неговото „перо”, ще бъде филмирано. Последната новина в тази посока е, че от телевизионния канал „Syfy” подготвят екранизация на един от най-нетипичните и симпатични романи на „Краля” Очите на дракона” – Майк Тайлър („Defiance”, „Battlestar Galactica”) и Джеф Винтър („Аз, роботът”) ще напишат сценария, а Тайлър и Бил Хабър ще са изпълнителни продуценти.

По принцип тази новина би ни зарадвала адски много, защото сме големи фенове на „Очите на дракона”, но съдейки по 99% от филмите им, не виждаме как „Syfy” ще успеят да направят нещо свястно. Виж, ако беше „HBO” щеше да е друга работа – едно кратичко мини-сериалче, за да ни подгреят за „Тъмната кула” (както вероятно знаете в „Очите” има доста връзки, макар и не преки, с „магнум опуса” на Кинг)… ех, мечти!

На този етап толкова. Очаквайте ни с повече подробности около развитието на проекта.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

8 Comments

  1. Няма как да не се съглася за SyFy… Каквото последно тяхно съм гледал, все не е ставало за… гледане 🙂

  2. На SyFy филмите ги гледам винаги с нагласата, че ще гледам пародия и винаги съм се счупвал от смях не знам дали има смисъл да се гледат с някаква друга нагласа де…Виж сериалите са им друга работа..

  3. Сериалите са им СЪВСЕМ друга работа… поне някои, де…. 🙂 Ако не се напънат над възможностите си имат мозъка да направят нещо прилично според мен. 🙂

  4. Страхотна новина 🙂 чакам с нетърпение, дано да се получи……. а не като ……. да не бъркам с пръст в раната…. 🙁

  5. Чудно защо SyFy не се напънат да си направят един продуцентски отдел за филм с „high production values“ , които да пускат и на големите екрани. Според мен ще е яко.

  6. В момента чета тази книга, вече мога да кажа, че е много хубава 🙂
    Би се получил много интересен сериал, ако не се отдалечат прекалено от оригинала, защото има някои моменти, които са много въздействащи.

  7. По някой път при екранизациите не се получават, ако са съвсем буквални, но не е хубаво и да са много „отдалечени“. Точния баланс е супер важен. Стискаме палци тук да го нацелят, книжката го заслужава. 🙂