Не е за вярване, но не сме писали нищо за подготвяната от Анг Лий екранизация на бестселъра на Ян Мартел „Животът на Пи” („Life of Pi”), откакто преди точно две години ви съобщихме, че след години прекарани в така наречения „development hell” и след провала на режисьори като М. Найт Шамалан, Алфонсо Куарон и Жан Пиер-Жьоне, около филма най-накрая има раздвижване и изглежда Анг Лий най-накрая има шанс да изведе този проект до щастлив край.

Причините да не сме споменавали нищо за проекта – въпреки няколко интересни кастинг новини, включващи имената на Тоби Магуайър и Жерар Депардийо – са, че нещата някак се случваха тихомълком и дори началото на снимките беше споменато, ей така, по между другото.

Сега обаче няма мърдане, защото CriterionCast показаха първата официална снимка от филма, на която виждаме главния герой Пи в компанията на бенгалския тигър Ричард Паркър.

„Животът на Пи” („Life of Pi”) на Анг Лий

Всъщност, ако не сте запознати с историята, тази снимка ще ви се стори доста странна, затова ето с две думи за какво става въпрос.

Пи (или Пай на английски) Пател е син на собственик на зоопарк с енциклопедични познания за животните. Когато Пи е на 16, семейството му емигрира от Индия за Канада на борда на японски товарен кораб, който освен тях е приютил и животните от зоопарка. Корабът обаче потъва и Пи се озовава насред Тихия океан на малка спасителна лодка в компанията на хиена, зебра, орангутан и грациозния бенгалски тигър Ричард Паркър. Скоро тигърът се „справя” с останалите животни, но познанията на Пи му позволяват да остане жив и да живее с хищника в продължение на 227 дни.

Накрая трябва да кажем или по-скоро да припомним, че създателите на филма се надяват да не ни представят една проста драма, а едно “магично 3D фентъзи приключение”. За да разберем доколко са успели, ще трябва да изчакаме да видим поне трейлър.

Режисьор на „Животът на Пи” („Life of Pi”) е Анг Лий (“Тигър и дракон”, „Планината Броукбек”), а в ролите са Сураж Шарма, Тоби Магуайър, Жерар Депардийо, Ирфан, Табу и др.

Премиерата е 21 декември 2012.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. “магично 3D фентъзи приключение“ на една лодка в морето- да, бе

  2. @радо
    Ха-ха, да! 🙂

    @третупел
    Отзивите от видените кадри на CinemaCon са изключително позитивни и потвърждават, че филмът изглежда прекрасно.