Споменавали сме между другото за „Lawless” (още когато беше познат под заглавието „The Wettest County”), но такъв проект заслужава по-специално внимание – екранизация по историческия роман на Мат Бондурант „The Wettest County in the World”, филмът е режисиран от Джон Хилкоут („The Proposition”, „The Road”), а в главните роли ще видим Шая Лебоф, Том Харди и Джейсън Кларк. Компания им правят Гари Олдман, Джесика Частейн, Гай Пиърс и Миа Васиковска.

Лебоф, Харди и Кларк са трима братя от времето на Сухия режим, които искат да превърнат незаконното производство на алкохол в истинска гангстерска империя. Но с разрастването на легендата, нараства и опасността и Джак (Лебоф – най-малкият брат, който се изживява като следващия Ал Капоне и мечтае за костюми, момичета и бързи коли), Хауърд (Кларк – верен, но безотговорен и дързък) и Форест (Харди – най-възрастният брат) трябва да се преборят със закона, с конкуренцията и със собствената си алчност. Ето как ще изглеждат главните герои във филма на Хилкоут (чрез Entertainment Weekly):

„Lawless” - Том Харди

„Lawless” - Том Харди, Шая Лебоф и Джейсън Кларк

„Lawless” - Том Харди и Шая Лебоф

Любопитна подробност за романа е, че авторът Мат Бондурант всъщност е внук на един от тримата братя, но настоява, че дори и днес семейната история се пази в тайна и му е било изключително трудно да разкрие подробностите около живота на роднините си.

Lawless” тръгва по кината от 31 август, но се очаква премиерата да е по време на фестивала във Венеция.

Най-накрая, нека отбележим и „скандала” около смяната на заглавието на филма. Писъците онлайн за Харви Уайнстийн, който бил откраднал заглавието от предстоящия филм на Терънс Малик (с участието на Крисчън Бейл, Райън Гослинг, Натали Портман, Кейт Бланшет и Руни Мара), се оказаха напълно излишни – „The Wettest County” вече се казва „Lawless” с благословията на самия Малик. Ето какво казва продуцентката Луси Фишър: „Винаги сме искали заглавието „Lawless”, но не беше възможно. Но беше много мило от страна на Тери да ни разреши да го използваме, защото, както той каза, е фен на Джон. Той ще получи специални благодарности в кредитите.

Сигурно не е особено неприятно „Тери” Малик да ти е фен, а? Не е съвсем като Станли Кубрик и телеграмата от Фелини, но все пак…

Фелини поздравява Кубрик

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Ето, това е нещо уникално!!! С „2001: Една одисея в космоса“ през 1968г. Кубрик се затвърждава вече на 110% като един от най-значителните филмови режисьори, но все пак как ли се е почуствал след като е прочел, че вече напълно признатият за гений от целият свят режисьор на „8 1/2“, „Сладък живот“, „Пътят“, „Нощите на Кабирия“ е във възторг от неговият филм!!! 😀