Justice League

Как стана така, че се оказахме супер фенове на „Отмъстителите”, а трябва да си признаем, че не чакаме с особено нетърпение „Justice League”? Точно ние, които винаги сме предпочитали „DC”, макар и никога да не сме били от онези сноби, на които „детските шарении” на „Marvel” са им под нивото. Но „Отмъстителите” се готви от години, събра страхотен екип актьори, продуцентите имаха достатъчно акъл да вземат Джос Уидън за режисьор и крайният резултат е супер забавно филмче. А „DC” еквивалентът „Justice League” (ако не сте запознати, това са Батман, Супермен, Жената чудо, Зеленият фенер, Светкавицата и т.н.) се отлага от години, най-вероятно няма да има нищо общо с досегашните кино-проявления на героите и голямата новина около възраждането на проекта е името на непознат за нас сценарист…

Разбира се, не е никаква изненада, че има развитие около замрелия покрай Холивудската стачка от 2007-2008 филм – „Отмъстителите” вече пребори няколко боксофис рекорда и световните му приходи са над милиард и 300 милиона. Сега, благодарение на Variety разбираме, че „Warner Bros.” явно са очаквали този успех, защото са възобновили работа по „Justice League” още по време на снимките на „Отмъстителите”. За съжаление, засега това се изчерпва с наемането на Уил Бийл за сценарист. Не искаме да кажем нищо лошо за момчето, дано се окаже супер кадърен, но на този етап го знаем само като част от екипа на сериала „Касъл” и като сценарист на предстоящия „Gangster Squad”, който наистина изглежда доста обещаващ, но в крайна сметка е непроверен.

А за всички, които сега си мислят, че поне героите са яки – да, така е, но ако си представяте Крисчън Бейл и Хенри Кавил като Батман и Супермен (или дори Райън Рейнолдс като Хал Джордън/Зеления фенер), не бързайте да се радвате. Шансовете да ги видим в екипа са абсолютно минимални, защото според запознатите „Warner Bros.” възнамеряват да изберат съвсем нови лица. Ще трябва да почакаме, за да разберем кои ще са те.

А вълнуващите, най-нови подробности около останалите два „DC” проекта, „The Flash” и „Wonder Woman”? И двата сценария ще се пишат от сценаристи, работили по „Зеленият фенер”, който – нека не се лъжем – е един от най-слабите комиксови филми, а в наше време това наистина значи нещо. На всичкото отгоре Човека-прилеп на Кристофър Нолан е на привършване и ни остава само предстоящия „Man Of Steel” на Зак Снайдър.

Леле мале, филмовата вселена на „DC” наистина се очертава доста мрачна, но не съвсем в смисъла, в който ни се искаше.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

7 Comments

  1. Ми ако намерят добър режисиор може да го направят и по-добър от Отмъстителите 🙂

  2. Интересно,интерсно,да наемат Крис Нолан,Дейвид С Гойър Зак Пен.Те ще се справят с филма

  3. Доста добра новина. JL предразполага към доста интересни сюжети, особено ако сте гледали някоя от DC Universe Original Animated Movies и разните преплитания на герои от т.нар. Multiverse реалности.

  4. Аз ще изчакам да видя как се развиват нещата, преди да си позволя каквито и да е по-нататъшни коментари по темата.
    Ако избързат и не дообмислят нещата, филмът може да стане двойно по-голяма трагедия отколкото дори най-черногледите фенове предричаха, че ще бъде „Отмъстителите“.

  5. Батман и Супермен са по-известни от колкото геройте на Марвел 🙂 ако го направят филма ще има голям успех 🙂

  6. Нещо „тийм ъпс“ между Батман и Супермен не ми звучи добре. 🙂

    А филмът ще има успех ако е хубав. Ако не, ще има болка. 🙂 🙂