Уилям Форсайт

Кощунствено-нелепият план да се екранизира книгата „Разяреният бик ІІ”, създадена от Крис Андерсън, Шарън МакГий и Джейк Ла Мота, е отново в ход. За тази идея се заговаря през 2006-та, с аргумента, че трябва да се „допълни” историята, позната на целия филмов свят от шедьовъра на Мартин Скорсезе. Режисьорът на продължението Мартин Гиги работил по последния трилър на Денис Куейд „Beneath the Darkness”, и не само) е съсценарист заедно с Рустам Бранамън и в момента се провежда кастинга на филма, като снимачният период трябва да започне през юни.

Според предварителните информации, сюжетно „Raging Bull II” ще се развива отчасти преди, и отчасти след периода, който познаваме от филма на Скорсезе. И съвсем в реда на нещата, Робърт де Ниро НЯМА да влезе отново в ролята на своя персонаж! Уилям Форсайт ще се превъплъти в по-възрастната екранна версия на прочутия боксьор.

Ще перифразираме няколко изречения от синопсиса на книгата: „Raging Bull II” е продължение на историята на Джейк Ла Мота. След „Оскар”-а за де Ниро, съдбата е благосклонна към Ла Мота, после му обръща гръб, той се жени за шести път и вярва, че именно със съпругата си Тереза Милър е успял да открие семейното щастие, възвърнало се е равновесието в живота му. Според думите на самия Ла Мота, „възрастта и мъдростта, която идва с нея, са го провокирали да се стреми да бъде истински достойно човешко същество”.

Няма да споделяме какви са изискванията за персонажите, чиито кастинг предстои – младият Джейк, бащата Джузепе и приятеля от детството Рики – за последните двама се търсят само звездни имена. Самият факт, че такава екранизация е на път да се случи, ни изпълва с тръпка на възмущение и гняв! При все, че най-вероятно филмът ще замине направо за домашно гледане, би било нелепо да се планира за разпространение… Не се напечели Холивуд от продължения, предистории и римейки, и това си е! Да посягаш на класиката е все едно да покажеш среден пръст на старите майстори, само и само за да вземеш парите на младите поколения с нови филми, вместо да организираш един киноуниверситет – и да ги срещнеш със стойностно кино… Ала – кои сме ние, че да даваме идеи?!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

7 Comments

 1. Това дори нямаше нужда да намира място тук като новина … толкова е жалко 🙁

 2. Ако не друго, поне ще накара необразованите като мен да изгледат „класиката“ 🙂

 3. Аз го казах за римейка/продължението/рибуута или каквото е за 1984-та..
  НЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ!!!!!!!!!! (спомняте ли си?)
  И го говоря отдавна това, ама никой не ме слуша… Ето поредната абсолютна гавра с шедъовър. И то с един от най великите филми за всички времена….

 4. Чухте ли за страхотната новина? MGM ще съдят създателите на „Разяреният бик ІІ“, а целта им е да спрат снимките по филма и той никога да не види бял свят. Според компанията Джейк Ла Мота бил подписал споразумение с тях, което давало правото на продължение на тях.
  Силно се надявам решението на съда да е в полза на MGM. А ако това стане дано в последствие не решат самите те да направят някаква ниско бюджетна гавра. Въпреки че сега са заявили, че готвеното продължение ще: „очерни непоправимо стойността на филма (оригинала)“.
  Въобще стискам палци да не снимат каквато и да е било свързано с „Разяреният бик“, защото подобни филми са си самодостатъчни и не се нуждаят от продължения, предистории или някакви други подобни глупости.
  http://www.deadline.com/2012/07/mgm-files-raging-bull-2-lawsuit-against-jake-lamotta-sequel-producers/