Повече от три години минаха откакто Джонатан Нолан и Лиса Джой се сдобиха с правата на поредицата игри Fallout на Bethesda Softworks, а и почти две от получената от Amazon зелена светлина да започнат разработката на сериал в тази необятна постапокалиптична вселена. За щастие на всички фенове чакането е към своя край, защото вече имаме както снимки към някои от добре познатите елементи от игрите, така и премиерна дата.

Благодарение на Vanity Fair научаваме около какво ще се върти действието в новия сериал. Джонатан Нолан и Лиса Джой са решили да разкажат нова и оригинална история вместо да се възползват от вече съществуващите сюжетни линии на игрите. Ето какво гласи официалното описание на сюжета:

Ядрена война опустошава Земята през 2077 година – времена на роботи, летящи коли и силна носталгия по американския начин на живот от четиридесетте години на миналия век. След избухване на бомбите и смъртта на огромна част от населението действието се прехвърля 219 години напред. Какво се е случило с човечеството през тези тежки два века? Луси си няма идея. Тя е прекарала целия си живот в подземен бункер, в който всяка нужда и желание са удовлетворявани докато поколение след поколение чакат правилния момент за завръщане на повърхността. Непредвидена ситуация принуждава Луси да поеме на спасителна мисия сред опасен и враждебен свят. Земята е населявана от огромни насекоми, гладни мутирали чудовища и прегорели от слънцето безделници и разбойници.

Вижте и няколко снимки, които съпровождат материала:

Виждат се няколко ключови елементи от игрите и се надяваме да се получи добре адаптацията на Джонатан Нолан и Лиса Джой. Самият Нолан ще режисира пилотния епизод, а шоурънъри ще са Дженева Робъртсън-Дворет и Греъм Уогнър.

В ролята на Луси ще влезе Ела Пурнел, позната най-вече от сериала Yellowjackets. Компания ще ѝ правят Кайл Маклоклан, Уолтън Гогинс, Зилия Мендес-Джоунс, Арън Мотен и други.

Премиерата е предвидена за 12 април 2024 година.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *