Ейдриън Лайн ще режисира „The Associate”

Ейдриън Лайн е отново в действие – според VarietyThe Associate”, екранизацията на Paramount по Гришам, вече си има режисьор. Сюжетът проследява перипетиите в живота на млад адвокат, изнудван от няколко организации с доста престъпни намерения. Автор на първоначалния сценарий е Уилям Монахан (носител на „Оскар” за „От другата страна”).

След уточнения между Тони Скот, Шая Лебоф и продуцента Лоренцо ди Бонавентура се оказва, че режисьорът и актьорът отпадат от играта поради неразрешими бюджетни причини. Цената на филма варира между 25 и 30 милиона долара, и в тази сума може да се вмести майсторът-ветеран Лайн. Свикнали сме неговите ръце да произвеждат класики и знаем, че спре ли се погледът му някъде – има защо! А той се е спрял върху Андрю Гарфийлд. И това е втората причина да очакваме развитието на проекта с още по-голямо нетърпение.

Продуцентите може и да се попритеснят след излизането на „The Amazing Spider-Man” („Невероятният Спайдър-мен”), защото току-виж цената на момчето скочила. Междувременно студиото ще трябва да изчака финала на сезона на Бродуей и ангажимента на младия актьор в „Смъртта на търговския пътник”.

Очаква се Лайн също да приключи с плановете си, които през 2012 включват снимки на криминална драма с тайнствени убийства, озаглавена „Back Roads” (млад мъж е принуден да се грижи за трите си сестри, след като майка му влиза в затвора за убийство на тираничния им баща) и тук става интересно – ролята на младежа вече е поверена на Гарфийлд! Което може би означава, че Лайн би предпочел да работи с актьори, на които разчита. Остава да разберем дали Андрю ще се вмъкне в ролята така безпроблемно, както стори това с „Boy A”, „Офицери и пешки”, „Never Let Me Go” и „Социалната мрежа”.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *