Скарлет Йохансон

Вече сме ви представяли проекта на Саша Джервеси, засега все още познат под заглавието на книгата, която ще екранизира „Alfred Hitchcock and the Making of Psycho”, но се носят слухове, че в крайна сметка филмът може да се казва чисто и просто „Хичкок”. Още тогава се знаеше, че ще видим Антъни Хопкинс в главната роля, а вече е сигурно, че Хелън Мирън ще играе съпругата (и сътрудник) на режисьора, Алма Ревил.

Сега, според Variety, още двама актьори са се присъединили към екипа – не чак толкова достолепни, но пък доста подходящи за ролите си: Скарлет Йохансон като Джанет Лий и Джеймс Д’Арси като Антъни Пъркинс. Така дори да не сте обърнали внимание на заглавието „Alfred Hitchcock and the Making of Psycho”, вероятно вече сте се досетили, че сюжетът се върти около създаването на класиката „Психо”.

Първо набързо да отметнем Д’Арси, който определено не е сред най-големите любимци. Очаква се неговата роля да е по-малка от останалите, но пък си заслужава да се отбележи, дори и да е 1-минутна поява – това е Норман Бейтс, все пак.

Ролята на Скарлет ще е доста по-важна и доста по-голяма и вече се правят сравнения с изпълнението на Мишел Уилямс в „Моята седмица с Мерилин”, което съвсем наскоро й спечели номинация за „Оскар”. Нас, ако питате, е малко рано за подобни надежди – снимките започват април месец, не е ясно кога ще видим филма по кината и да не забравяме, че Хопкинс се надява да играе Хичкок от години и все не му се получава, така че има сериозен шанс филмът да е прокълнат. Ако не вярвате в такива неща, вижте какво се случва с „Дон Кихот” на Тери Гилиъм.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *