Big things have small beginnings!

Започваме направо с трейлъра, защото сме убедени, че така и така първо щяхте да го гледате, пък после да четете.

Какво да кажем? Класически разширен трейлър, който не е толкова експлозивен, колкото кратките тийзъри (особено последния), но пък хвърля малко повече светлина върху сюжета – въпреки че изглежда, че разкрива почти цялата история, всъщност той отново не издава най-важните моменти, които вълнуват феновете.

Също както всичко, което видяхме досега като реклами и този трейлър изглежда жестоко и супер обещаващо, но този път вместо да припадаме, искаме да споделим няколко елемента, за които не сме съвсем сигурни, че ни радват.

Първо е моментът с общите за всички цивилизации пиктограми и извънземното им начало (което леко ни напомня за „Пришълецът срещу Хищникът”, а това най-малко искаме да изниква в съзнанието ни, подхождайки към филма) и второ е намекът, че „the derelict ship” е пътувал тръгвал към Земята, за да ни унищожи, но „наще” са го спрели. Нищо, че това се връзва тематично с основната цел на Рипли от първите филми – да не позволява на „ксеноморфите” да дойдат на Земята.

Това са неща, които не ни радват, но в никакъв случай не ни дразнят и лесно можем да преживеем на фона на останалия тотален кеф. Пък и все пак не сме съвсем сигурни, че случаят с тях е точно такъв, какъвто ни се струва. Единственото, което ни дразни наистина и откровено не ни харесва, е Нуми Рапас и по-специално начинът, по който говори – отвратителен глас вади.

А сега искаме да почерпим феновете на ксеноморфите с една снимка от трейлъра, както и да ви приканим да видите едно любобитно „viral” видео, представящо може би първия андроид на Wayland, както и абсолютно задължителното Q&A с Ридли Скот и Деймън Линделоф и още едно с Чарлийз Терън и Майкъл Фасбендър.

„Прометей” („Prometheus”)

Надяваме се това да не е единственото присъствие на иконичните създания във филма.

Режисьор на „Прометей” („Prometheus”) е Ридли Скот, а в ролите ще видим Нуми Рапас, Майкъл Фасбендър, Чарлийз Терън, Идрис Елба, Гай Пиърс, Логан Маршал-Грийн, Рейф Спол, Шон Харис, Кейт Дики, Бенедикт Уонг и Патрик Уилсън.

Премиерата е 8 юни 2012.

„Прометей” („Prometheus”)

„Прометей” („Prometheus”)

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

22 Comments

  1. Много се радвам, че Ридли Скот се завръща към митологията на пришълците – това едно.

    Честно казано, трейлърът е убийствен. Това определено е вторият най-чакан от мен филм след Черният рицар: Възраждане (ако беше така превода). Нуми Рапас обаче ми допадна, което се различава малко с вашето мнение. Явно няма да има пришълци, но ще има хуманоидни злодеи. Няколко пъти стопирах някой от кадрите и в единия, в който лошия (вероятно) скача върху човек в скафандър – първият пич изглежда зловещо.
    Друг кадър (уникален) от трейлъра, който по всяка вероятност няма да изглежда така във филма, е когато Нуми Рапас гледа измъчено и преплита ръце в молитва, а на фона се чува: „Get it out.. get it out..“
    Третият кадър, който ме накара да го стопирам няколко пъти е моментът, когато жена (вероятно Нуми Рапас) е на земята, а до нея е хуманоидния злодей – изглежда феноманлно.
    Като цяло… убийствен трейлър, както казва преподавателят ми от НБУ. Откакто станах фен на поредицата и по-специално на Пришелецът и Пришелците (единствените, които заслужават уважение), чакам този филм с нестихващ интерес. Сега всичко отиде на едно много по-високо ниво. Юни и Юли… да, да!

  2. @Кристиан Валентинов
    Eeeee, как втория бе? Този филм е НАЙ-очаквания, не само за годината, но и за следващите пет (за изминалите също)! 🙂 🙂

    Кадърът, в който Рапас преплита ръце, според мен не е за молитва, а по-скоро защото я боли.

    Това което аз гледах 100 пъти е на 2:04 – струваше ми се, че машината и пуска „фейсхъгър“. На скриншотовете, които си направих оабче, се вижда някаква по-странна форама. Предвид факта, че оригиналния „спейс жокей“ свършва с дупка в гърдите, ми се струва, че ако не ксеноморфи, все пак трябва да имаме яйце и „фейсхъгър“ във филма.

    @Silentium
    Не ми казвай, че не ти харесва!!! 🙂

  3. Пак ми се догледаха единицата и двойката. Май ще е в скоро време.

    @Дринов
    За сцената с Нуми Рапас може и да си прав. Има логика, защото на друга сцена е със същото облекло и е в пръски кръв. Не мисля, че е нейната обаче. 🙂

    На 2:04, когато в камерата? На мен в началото ми заприлича на малък Пришелец, но няма логика да е такова, но си прав за едно: много странна форма има това нещо.. 🙂

  4. На 2:04, когато в камерата? На мен в началото ми заприлича на малък Пришелец, но няма логика да е такова. Прав си, че това нещо има много странна форма… 🙂

  5. Трейлъра определено е страхотен и ни настройва на вълна олд-скуул Alien. Ефектите са налице,историята я има,актьорите са подбрани добре и най-важното има я мистерията и напрежението (музиката спомага МНОГО за това). Единственото, за което се моля е следното: Ридли Скот беше казал в интервю, че Прометей МОЖЕ да бъде част от трилогия за произхода на Пришълеца. Страхотна идея – надявам се да се осъществи. Всички ние вярваме в добрите намерения на дядо Скот, НО имайки предвид алчността и глупостта, която е обгърнала Холивуд, просто се моля последните 7-8 минути на Прометей НАИСТИНА да ни покажат/разкажат съвсем просто и ясно КАК е бил създаден Ксеноморфа? Това ли е родната му планета? И има ли други видове освен показаното ни досега? Отговорите на тези въпроси предразполагат към една страхотна трилогия, но ако това не се случи просто се моля да има някаква яснота поне за част от тях в Прометей. Мисля,че това е желанието на всички фенове по света-ако можеше само да се сбъдне. Явно ще трябва да изчакме и да видим.

  6. Оф…. немом да коментира.. откачил съм..
    Чакайте сега Нуми когато си кръсти в рецете като за в молитва е точно както казва Дринов че я боли. Явно нещо се „вселява“ в телата на хората „ако ме разбирате“, защото на предната новина с малкото трейлърче този кадър пак го има, както и допълнителен кадър на оня пич с окото дето все едно има нещо под окото му и като че ли напира да излезе или пък по скоро да го „промени“, да го „обладае“… явно тия така нарречени „извънземни“ пускат нещо… то се знае де коментирано е, нали вадят някакво ултимативно оръжие срещу хората. и може би е точно това? а пък да вземе да се оккаже, че ксеноморфа е някакъв вид сбъркан експеримент.. Грешка природмна? Само си говоря нищо повече…!!!! Само да не се окаже че ксеноморфа е кръстоска между човека и нещо друго… например това нещо в тялото на хората?? Това не искам и да си го помислям :).
    Десйтително можем да чопкаме до утре, но няма смисъл. шще изтраем 2-3 месеца и ще разберем 🙂
    А това на 2:04 верно мяза на фейскъгър-а… 🙂

  7. @Кристиан Валентинов
    Да, и прилича на нещо биологично. Повсяка вероятнос няма да е фейсхъгър, ма нищо не пречи да си фантазираме. 🙂 Това му е якото. 🙂

    @Лъчо
    Със сигурност Ридли има желание за поне още един филм, ако не за пълна трилогия. Това беше първоначалната идея. Едва ли има фен на земята, които не иска това да се случи. Всички обаче ще изчакат не само да видят, дали ще хубав този филм, но и какви пари ще изкара. И аз се надявам да бъдат дадени отговори на много въпроси, но също така искам да остане поне малка мистерия. Нещото което умирам да знам, е как изглежда ксеноморфа излязъл от космически жокей!

    @heinrich
    Аз по-скоро бих заложил на някакъв вид биологично оръжие, което винаги е било най-разпространената теория. Ама както сам каза, ще трябва да почакаме, за да разберем. 🙂

    @Silentium
    Знаеш ли какво му липсва? Липсват му останалите 118 минути! 🙂 🙂 🙂
    Не се предавай накрая точно! 🙂

  8. @Дринов
    Прав си за биологичноти оръжие.. Тук пък това ме навежда друга теория…
    биологично оръжия срещу човек,,, мутация… видоизменяне…. ксеноморф!!! уоу…
    просто теория, както казах може да спекулираме до утре 😉

    П.С иначе верно му лисават другите 118 мин… ако филма е 2 часа де 😉
    аз залагам на 2:15-2:20 минути 😉

    п.с2
    Нещото което умирам да знам, е как изглежда ксеноморфа излязъл от космически жокей!

    Те тва щем и я да го видим!!!!!!!!!!!!!!!!!

  9. @heinrich Не си ли забелязвал до сега в предните филми за Пришълеца, че тялото му наподобява човешкото? Имам предвид, че това, от което ти се опасяваш за твое съжаление е истина – Пришълецът НАИСТИНА 100% е прозилязъл по един или друг начин чрез човека. Няма друго обяснение за пръстите,мускулатурата по цялото тяло и краката, да не говорим, че част от зъбите му са почти като човешките.
    Колкото до теориите за вселяване и т.н. отговора е даден още в резюмето преди няколко месеца: „Поради факта, че човека ще открадне „извора на живота (или нещо такова)“ от „своя създател“ , той („създателя“-извънземните) ще пуснат срещу хората най-голямото си оръжие (а именно някой пришълец – в случая ще е космическият жокей от трейлъра)“. А това с вселяването според мен си е част от тази заплаха за хората и другото което е, че или „заразените“ ще се превръщат в псевдо-пришълци или просто ще си останат хора, но ще са….зли! Едно е сигурно обаче – т.нар. НОВИ пришълци ще са около 2-3 може и повече. По време на снимките на филма са били забелязани 3-ма от екипа,облечени в зелени костюми да обядват, но по-интересното е, че докато са яли,маските им са били свалени а формата им е била познахй каква – продълговата! 😉

  10. Главата, главата, ето я главата!!!! 😀 😀

    Значи каквото и да кажем ще е излишно!!

    Нещо което ми направи впечатление още от предишните трейлърчета е че тази планета прекалено много прилича на Земята!! Знам, знам че това е най – малкият проблем в сравнение с това аджеба за какво става въпрос но все пак да си го кажа! 🙂

    От видяното май героинята на Нумито ще има честа да е първият човек от който излиза сискаща с големи лиги гадина! 😀

    От колкото до това че корабът пътувал към Земята тук варианти много!
    Например, като хващат Нумито и като виждат че гадините добре виреят в човешко тяло, и явно чак тогава решават да тръгнат към Земята! Все пак там хора колкото искаш!

    Разбира си друг и въпросът защо изобщо са създадени да се развиват в приемници! Ако изобщо това е била идеята на тези които са ги създали!

    Или пък тези които са създали ксеноморфите са създали и нас, и срещата на тази планета е случайна, ние си търсим произхода, а пък те са спряли за почивка на път към Земята! И тогава става патакламата! Друг е въпросът защо изобщо са Тръгнали към Земята?
    Първият вариант за мен е по- вероятен!

    Абе ще видим!!!

    Това на 2:04 наистина изглежда да една от гадините!!! 😉

  11. Има ли смисъл да коментиран?Класиката си е класика.Още малко остава.Нямам търпение.Буквално,ще е един от филмите с най-много приходи.

  12. И АЗ ГО ЧАКАМ! До тогава, ако не сте гледали първия филм на Джеймс Камерън – „Ксеногенезис“
    (12 минути е) :
    http://www.youtube.com/watch?v=T8O1XFmM8wc

    Гледайте го и ще откриете доста познати елементи от „Пришълците“!

    Късото SiFi филмче, той създава когато е на 24 г.!

    A Prometheus, ще го чакам спокойно, защото и сценаристът му е добър! 🙂

    Значи какво имаме, страхотен трейлър, страхотен режисьор и много добър сценарист (създател на ИЗГУБЕНИ и СТАР ТРЕК -филмът!)

  13. @heinrich
    Защо ако искат да ни трепат, са ни създали „ин дъ фърст плейс“? 🙂

    @Лъчо
    Обяснението, че ксеноморфа прилича на човек, е защото той взима ДНК-то на своя „домакин“, а повечето индивиди, които сме виждали са все от хора. В „тройката“ е от куче (или от вол, ако гледаш режисьорската версия) и там е пришълецът е доста различен. Същото вaжи и за „рredalien“-а от втория „AVP“. Тоест, това, че има човешки характеристики, не е доказателство, че целият вид произлиза от човек.

    @Ivcho
    Аз бих се изкефил ксеноморфите да не са създадени, а да са ги намерили – демек сами да са се развили. Как без „домакини“, не ми е ясно. 🙂 🙂 🙂

    @Na-um
    Жалкото е, че е сценарист и на „Каубои и извънземни“. 🙁

    @виво
    Писали сме. 🙂 🙂

  14. @Дринов
    Ами не знам ти ми кажи…..
    Всъчщност знам.. ей сега докато пишех не знам се сещам за една теория.
    Ами например ако те са Създателите, които са ни създали, а ние сме техните отрочета. Ние сме някакъв експеримент… неуспешен…. Сметнали са, че сме започнали да се развиваме не по начина по който трябва?? И затова са сметнали, че трябва да бъдем унищожени…. Това е просто теория разбира се 😉

    Мен от 2 дни ме мъчи нещо друго….
    Абе само аз ли съм кьоравия или аз съм си наред, а всички останали са кьорави?????
    Защото никой не се зачуди или не запита…
    Какво имам предвид…..
    Само на мен ли Дринов ми прави впечатление третия космически кораб?????….
    Сега сигурно Дринка докато четеш този текст си викаш за какво WTF!!!!!! приказвам точно…. 🙂
    Имам предвид първите 20 секунди на трейлъра с водата и водопада и космическата летяща чиния надвиснала над него….? Както и тази (за мен това е женски хуманоид…. ) жена пак при водопада, както и женския говор…. It came has is reign.. And many dies…..??? или нещо такова….
    Сега тая чиния не не нито кораба Прометей, нито Дъ Дереликт Шип-а…. Очевадно е…. Тогава какво е???????? Кораба на „Лошите”.. Като гледам трейлъра имам чувството, че кораба на „лошите” си е точно „Дъ Дереликт Шип-а”, който явно май сваляме…. Тогиз тоз кораб какъв е…
    Сега не знам може аз да съм в грешка и да не съм разбрал нещо…. Пък и тази фраза изречена в началото на трейлъра ме навежда на мисълта, че я изказва точно този (женски) хуманоид показан в началото… Или може би това е Нуми Рапас, която се е „превърнала” или „станала” в края на филма и тогава пристиг а нещо друго…. Не знам може да съм в грешка….:) Може би това е края на филма…… който отговаря на много въпроси, но задва други………;)

  15. Може чинията да е корабът на Жокеите, които са били на Земята преди години и са оставили координатите, които открива Шоу (Нуми Рапас). Може да са царували тук, но после да са заболели нещо или просто да сме ги убили и те да са загубили местоположението – това може да е и причина да искат да се върнат тук. 🙂 По някакъв начин това се връзва и с женския глас, който според мен 100% е на Викърс (Чарлийз Терън), която казва: „A king has his reign… And then he dies… It’s inevitable.“ Може пък да го казва и по повод нашия неизбежен край, все пак „В търсене на нашето начало, можем да намерим своя край“, нали така? 🙂 🙂

  16. Изкриви ми се кирката от якост!!! Сега вече съвсем прилича на неупотребируемо криво джелезу.

    🙂

    Но за сметка на това… Нуми, която не харесвам, ми… харесва тук 😀 Нищо, че говори на холандско-шведски с английски наченки на норвежко-талински 🙂

    lol