Снежанка и ловецът

„Let them come!”

Досега няколко пъти сме споменавали, че още от самото начало изпитвахме леки предпочитания към „Снежанка и ловецът” („Snow White and the Huntsman”) пред паралелно подготвяния „Mirror Mirror” на Тасем Синг, тъй като обещанията дадени от режисьора Рупърт Сандърс бяха за „филм с мащабите на „Властелинът на пръстените”, но след като видяхме първия трейлър и последвалите няколко рекламни клипа, той се превърна в абсолютен фаворит.

Сега обаче, „Universal” представиха втория трейлър на филма и той от прост фаворит в съревнованието между две вариации на една и съща приказка, се превърна в един от най-очакваните от нас филми за годината. Нещо, което ако някой ни беше казал, че ще твърдим за филм с участието на Кристен Стюърт в ролята на Снежанка, посмъртно нямаше да му повярваме.

Няма как да отречем, изглежда прекрасно. Очевидни са елементите, провокиращи аналогията с „Властелинът на пръстените” – която се прави в почти всички коментари на трейлъра – но ние искаме да изтъкнем и още една прилика и тя е с „Легенда” на Ридли Скот. По-слънчевите моменти и голяма част от приказните същества са точно в негов стил.

Честно казано, след феноменалните трейлъри на „Прометей” и сега този, „Черният рицар: Възраждане” и „Хобит”, ще трябва да се постараят да ни покажат нещо, с което да докажат, че титулуването им като тазгодишните филмови фаворити не е проста инерция в следствие на съответните им предшественици.

А сега вижте и едно удължено 5-минутно превю, което освен че хвърля малко повече светлина върху историята и показва още няколко визуално впечатляващи момента, загатва, че все пак има шансове да се прокраднат и малко дървен диалог и фалшива актьорска игра. Ако обаче, всичко е в такива пропорции, няма от какво да се притесняваме.

В епичното екшън-приключение Снежанка на Кристен Стюарт е единствената по-красива и добра от Злата кралица на Чарлийз Терън, която – както знаем от приказката – иска да я унищожи. Само че младата жена, която заплашва деспотичната владетелка, е била обучавана в „изкуството на войната” от Ловеца на Крис Хемсуърт, който не могъл да убие малката Снежанка. Принцът на Сам Клафлин пък, както си му е редът, е очарован от красотата на младата жена – и от нейната сила.

Режисьор на „Снежанка и ловецът” е Рупърт Сандърс, а актьорският състав включва Кристен Стюарт като Снежанка, Чарлийз Терън като Злата кралица, Крис Хемсуърт като ловеца, Сам Клафлин като принца и Иън Макшейн, Тоби Джоунс, Боб Хоскинс, Еди Марсън, Стивън Греъм, Рей Уинстоун и Ник Фрост като джуджетата.

Българската премиера е 8 юни 2012.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

11 Comments

 1. Предишните пъти когато писахте за този филм някой зададе един въпрос, и сега аз ще го повторя!

  В коя паралелна реалност тази бивша вампирка (не мога да и запомня името) е по хубава от Чарлийз?

  Трябваше да изберат някоя по засукана мома за ролята на Снежанка!

  Поне в Холивуд засукани моми колкото искаш! 🙂

 2. Аз не мога да се успокоя „с тази Кристен Стюърт“, защото ми е тръпка още от „Panic Room“! Ша прощааш!

 3. @ HerMamut
  И аз и се израдвах много яко в Паник Стая, но тя така и не излезе от хипоглекимията, която изигра там! 😀

 4. @HerMamut
  Значи си един от малкото, които и се кефят. 🙂 🙂 Ама по-добре, нали, така ще си е само твоя, когато ти падне. А не като мен, Скарлет ще трябва да я деля с милиони. 🙂

  @виво
  Ха-ха-ха! 🙂

 5. А-ха-ха-ха! Абсолютно вярно! Присъединявам се към теб, долу филма!
  Ци-ци! Ци-ци! Ци-ци! Ци-ци! 🙂

 6. Ами то тази Снежанка е по-скоро трудна за гледане, отколкото красива. Като ще слагат някоя от ранга на Ч. Терон за злата вещица, то поне що годе свястна артистка да изберат и за Снежето. Резил, К. Стюарт мясаше да е повече в ролята на Ловецът!!!

 7. Въпрос към всички! Колко актриси можете да изброите, които чистосърдечно определяте като по-хубави от Чарлийз Терон? 🙂 🙂