17 март 2012! Това е датата, на която ще видим пълния трейлър на „Prometheus” („Прометей”). Според информацията, самият сър Ридли Скот ще представи рекламата, която ще бъде последвана от 30 минутен „Q&A” в AMC Downtown Disney в Анахайм, Калифорния. Освен това Скот и сценаристът Деймън Линделоф ще присъстват на WonderCon, който се провежда в същия град, където ще представят филм с ексклузивни кадри. Това ще рече, че не само ще видим мегаочаквания от нас трейлър, но ще получим и доста допълнителна информация за обгърнатия в мистерия проект.

Сега, след като вече имаме конкретна дата, която да очакваме, можем да се поуспокоим малко и да обърнем внимание на „viral” кампанията на филма, където в момента изскачат най-интересните неща.

Преди няколко дни видяхме изключително любопитното и идейно видео, в което Питър Уейланд – човекът с главно „ът” в Weyland Industries (чиято роля се изпълнява от Гай Пиърс) – изнася реч/презентация на TED2023, в която открито заявява, че технологията му за създаване на синтетични хора ще промени света, а вчера, след поредица от характерни за „viral” рекламите „каскади” – следване на линкове, разбити кодове и още един тон чудесии – бе разкрита нова снимка от филма, представляваща по-добър поглед към една изключително кратка сцена от първия тийзър трейлър, в която виждаме нещо, което можем да определим само като холограмна звездна карта.

Прометей

Честно казано, на нас тази снимка ни прилича по-скоро на концептуално изкуство, но като че ли е защото е малко „избочена”. Тази осветеност ни позволява да видим доста повече подробности, но за съжаление не и лицето на човека в средата на съоръжението.

С обявеното на сайта „очаквайте”, свързано с разрастването на семейството на „Weyland”, можете да бъдете сигурни, че скоро ни чакат нови разкрития, които ще се постараем да ви покажем.

Сайтът на Weyland Industries

Ридли Скот, режисьорът на „Пришълецът” и „Блейдрънър”, се завръща към жанра, който той самият дефинира. С „Prometheus” той създава изключителна митология – екип от изследователи открива информация за произхода на човечеството на Земята, която ги води до най-мрачните кътчета на вселената. Там те трябва да водят ужасяваща битка, за да спасят бъдещето на човешката раса.

Режисьор на „Prometheus” („Прометей”) е Ридли Скот, а в ролите ще видим Нуми Рапас, Майкъл Фасбендър, Чарлийз Терън, Идрис Елба, Гай Пиърс, Логан Маршал-Грийн, Рейф Спол, Шон Харис, Кейт Дики, Бенедикт Уонг и Патрик Уилсън.

Премиерата е 8 юни 2012.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

8 Comments

  1. Не мога да повярвам!

    Нова снимка, и на нея я няма ГЛАВАТА! 🙂

    Три пъти ура!!! 😀

  2. Точно така! На 17 не ме търсете! Ще чакам трейлър и после, дай Боже (фиктивни), ще задоволявам долните си душевни (а защо не и плътски) желания на него. 🙂

  3. Преди 17 обаче, ще имаме нещо ново от „viral“ кампанията. Чувствам го като disturbances in the Force. 🙂 🙂