Карин Кусама - „The Invitation”
Карин Кусама – „The Invitation”

Един от филмите, които най-много ни харесаха тази година, беше „The Invitation” на режисьорката Карин Кусама („Girlfight”, „Jennifer’s Body”) и сценаристите Фил Хей и Мат Манфреди и затова сме развълнувани, че те имат доста сериозни планове отново да работят заедно, при това по хорър проект.

Variety съобщават, че триото ще се нагърби с екранизирането на романа на Чейс НовакBreed”, разказващ за богата двойка от Ню Йорк, която има проблеми със зачеването на дете и се обръща за помощ към източноевропейска клиника с противоречива репутация. Лечението, на което се подлагат, изглежда успешно и скоро те се сдобиват с близнаци, но десет години по-късно двамата започват да проявяват странични ефекти, които превръщат живота на децата им в кошмар.

Продуцент на „Breed” ще бъде сценаристът Скот Франк („Извън контрол”, „Специален доклад”), а филмът ще бележи първия му проект под шапката на Fox. Наскоро Франк сключи договор със студиото да им помогне да стартират „поредица от интелигентни жанрови филми за възрастни с бюджет между 20 и 30 млн. долара”.

Както казахме в началото, заради „The Invitation” определено сме ентусиазирани за този проект, но ще излъжем, ако кажем, че всичко е „цветя и рози”. Предишната колаборация между Кусама, Хей и Манфреди включва доста лошия „Aeon Flux”, а двамата сценаристи са отговорни и за филми като „Сблъсъкът на титаните”, „Смокинг”, „Ченге за един ден” и причиняващия физическа болка „РПУ „Оня свят“. Така че сме умерени в очакванията.

Ето и пълния синопсис на романа:

Алекс и Лесли Туисдън водят прекрасен живот – имат успешни кариери, луксозен дом в Манхатън и страстен брак. Това, което им липсва, е дете и докато опитват редица различни безплодни лечения, желанието им се превръща в обсесия. Като последна възможност да сбъднат мечтата си Туисдън заминават за Словения, където се подлагат на болезнена процедура, която им дава това, което така силно желаят,… но с ужасни последици.

Десет годи по-късно, живеещи по строги правила в къща, пълна с тайни, близнаците Адам и Алис всяка вечер биват заключвани в стаите си, а звуците идващи от спалнята на родителите им стават все по-обезпокоителни. Отчаяни да открият отговори, близнаците се впускат в търсене на истината за мъжа и жената, които са ги отгледали. Това, което откриват, е опасност толкова ужасяваща, че трябва да бъде избегната на всяка цена.

breed-book-cover

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *