Джоуел Кинеман е новият Робокоп

Преди няколко дни в нета се появи информация, че бразилският режисьор Хосе Падиля („Elite Squad”, „Elite Squad 2: The Enemy Within”) е предложил ролята на Робокоп в подготвяния от него римейк на класическия филм на Пол Верховен от 1987 г. на актьора от шведски произход Джоуел Кинеман, познат от телевизионния сериал „The Killing”, както и от кратките си появи в „Мъжете, които мразеха жените”, „Когато падне мрак” и „Секретна квартира”. Сега от Deadline съобщават, че от MGM са финализирали сделката и вече всичко е официално.

Честно казано, въпреки че не сме наистина запознати с качествата на Кинеман като актьор – „The Killing” не сме го гледали, а в останалите филми ролите са му прекалено мънички, за да добием истинска представа за възможностите му – се радваме, че той получи ролята, а не както се говореше Майкъл Фасбендър (не, че сме си мислили, че има някакъв истински шанс) или пък, не дай си боже, Ръсел Кроу. Не, че те не са страхотни актьори и не биха се справили великолепно със задачата, просто, според нас, името на актьора трябва да се отнася към това на режисьора, в противен случай има голяма вероятност звездата да се меси, където не й е работата – нещо като Едуард Нортън в „Невероятният Хълк”.

С това и вторият най-важен (или по скоро „другият най-важен”) елемент на филма след режисьора е вече на мястото си и можем да кажем, че нещата не се нареждат толкова зле, колкото очаквахме първоначално. А след като Дарън Аронофски се оттегли очаквахме някой абсолютно „generic” комерсиален режисьор, който студиото може да си командори, и млада гореща „звезда” от ранга на Чанинг Тейтъм – нищо, че е такова добиче, че едва ли ще може да се побере в костюма на Робокоп.

Надяваме се, след тези относително добри решения, накрая да не ни сюрпризират с някоя политически коректна, PG-13 версия, че ще бъде кофти.

Повече за идеите на Падиля за филма, можете да прочетете тук.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Оригиналът е причината никога да не подценяваш силата на b-movies и абсолютна класика дори и да се гледа сега.