МакДжи

МакДжи не е най-големият ни любимец и „Шпионски свалки” определено не промени мнението ни, имайки предвид, че е сред по-слабите му филми, но въпреки това продължаваме да следим кариерата му – най-вече заради „Ангелите на Чарли”, но и „Терминатор: Спасение” не беше чаааак толкова зле. Доскоро се носеха слухове за няколко проекта, но вече се знае, че следващият му режисьорски проект ще е „Puzzle Palace” за адвокат, преследван от корумпирани ченгета, по сценарий на Дейвид Гугенхайм (безкрайно клишираният „Секретна квартира”).

„Това вероятно ще е следващият ми филм. Преди три години говорих с Гугенхайм, той ще преработи сценария още веднъж и „Lionsgate” и „Summit” ще уредят всичко. Разказва за младеж, който иска да изчисти името на баща си, като влезе с взлом в основното управление на Нюйоркската полиция – най-сигурната сграда след 11 септември. Това е по-малък филм, създаден за актьор тип Райън Гослинг. Не толкова малък колкото „Drive”, но не е грамаден екшън. Трябва да е забавен, интелигентен „character study” екшън.”

Винаги ни е леко некомфортно, когато режисьор споменава името на актьор, за да обясни какъв е героят, без всъщност този актьор да е сключил договор, а в този случай вероятно дори не е чувал за проекта. Между другото проект, който МакДжи описва като „близък по тон до „Умирай трудно”. Още едно доста смело изказване.

МакДжи работи и по все още неозаглавена фантастика по сценарий на Дейв Калахам („Непобедимите”) в стил „The Last Starfighter”. Но явно е още рано за подробности:

„Току-що предадохме сценария. Става дума за свят, в който пилотирани от компютри летателни апарати обикалят Афганистан. Свят, в който хлапета супер добри във видеоигрите са по-подходящи за пилоти от пилотите, които имаме днес.”

А ако се чудите какво става с „Ouija” проекта, за който се носеха слухове, съмнителният проект позамря и явно няма изглед да се възроди. На въпроса дали все пак ще го има, МакДжи отговаря:

„Едва ли. Беше поглед към свръхестественото в стил „Индиана Джоунс”. Какво щеше да стане, ако имаше древна Ouija дъска и причината да имаме играта сега е, че някога е имало истинска дъска, която има връзка с отвъдното. Но беше скъп проект и така и не успяхме да се разберем с „Universal” за творческата част. Просто не се получи.”

Много стилен бил този МакДжи – Индиана Джоунс, „The Last Starfighter”, всичко му е в стил. Все пак се надяваме, че „Puzzle Palace” и гореспоменатата фантастика ще се получат по-добре от „Шпионски свалки”. Той беше в стил типичен.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *