Няма как да скрием вълнението си, очертава се добро начало на годината за Netflix и почитателите на японската анимация. Според The Hollywood Reporter от февруари стрийминг платформата ще обогати своя каталог със заглавията на легендарните Ghibli, добавяйки 21 филма на анимационното студио. Изглежда, че Netflix са придобили ексклузивни права, като заглавията на студио Ghibli ще са налични за абонатите на платформата за територията на Азия, Африка, Европа, Латинска Америка и Близкия Изток, изключвайки Северна Америка и Япония.

Февруари стрийминг услугата ще стартира с „Tales from Earthsea“, „Porco Rosso“, „Castle in the Sky“, „My Neighbor Totoro“, „Kiki’s Delivery Service“, „Ocean Waves“ и „Only Yesterday“. От 1-ви март в Netflix ще се появят и „Spirited Away“, „Princess Mononoke“, „Nausicaä of the Valley of the Wind“, „My Neighbors the Yamadas“, „The Cat Returns“, „Arrietty“, „The Tale of The Princess Kaguya“. И без да се шегуват, от 1-ви април ще бъдат добавени и „Howl’s Moving Castle“, „Pom Poko“, „Ponyo on the Cliff by the Sea“, „From Up on Poppy Hill“, „The Wind Rises“, „Whisper of the Heart“ и „When Marnie Was There“.

Като част от сделката за придобиване на правата за излъчване, към филмите Netflix ще предоставят субтитри на 28 и дублаж на 20 различни езика.

За територията на Щатите, анимациите на Ghibli ще бъдат излъчвани чрез HBO Max, които наскоро се сдобиха с правата над целия каталог заглавия на японското студио. Стрийминг услугата на WarnerMedia от своя страна се очаква да стартира от пролетта на тази година.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *