Sense8

След впечатляващия финансов и културен провал на „Пътят на ЮпитерУашовски се озоваха в положението на М. Найт Шамалан – налага им се да разчитат на телевизията да ги извади от блатото, където сами се пратиха с последните си няколко филма, които по доста болезнен (за нас зрителите) начин ги приземиха от позицията им на едно от най-големите и обещаващи имена в киното, право в „калта”.

Сериалът, на който ще разчитат Уашовски (ако не се лъжем, не сме го представяли до момента), се нарича „Sense8” и разказва за осем напълно непознати героя от различни краища на света, които вследствие на еволюционен скок от технологичен характер, се оказват емоционално и умствено свързани. Това им позволява да споделят своите чувства, усещания (в това число и сексуални), език, познания, умения и най-съкровени тайни, но в същото време поставя живота им в опасност, привличайки вниманието на опасен мъж и неговата организация.

Вижте първия трейлър.

Не сме много впечатлени, но ще излъжем, ако кажем, че ни изглежда и зле. Надяваме се само Дж. Майкъл Стрезински („Вавилон 5”), другият създател на сериала наравно с Уашовски, да успее да уравновеси уклона им към излишно философстване и тотален екшън, които откриваме в последните им филми, и да видим нещо в стила на по-ранните им творби като „Bound”. А смятаме, че има шанс, защото една от идеите на сериалa е да засегнe теми като идентичност, сексуалност, полова принадлежност, политика и религия.

Другото, на което се надяваме, е мистерията (как и защо се случва всичко и кой е отговорен) да не е водеща по начина, по който беше в „Lost”, и накрая да останем разочаровани.

В осемте главни роли са Брайън Дж. Смит като Уил – полицай от Чикаго, Тъпанс Мидълтън като Райли – DJ от Исландия, Амл Амийн като Цефей – състрадателен шофьор на автобус от Найроби с изключително силно чувство за справедливост, Дуна Бае като Сън – бизнес дама и майстор на бойните изкуства от Сеул, Мигел Анхел Силвестре като Лито – известен мексикански актьор, който поддържа тайна хомосексуална връзка, Тина Десаи като Кала – учен фармацевт от Мумбай, която вярва в Бог, Макс Раймелт като Волфганг – разбивач на сейфове от Берлин, и Джейми Клейтън като Наоми – транссексуална жена блогър от Сан Франсиско. В останалите роли ще видим Нивийн Андрюс, Терънс Ман, Дарил Хана, Джо Пантолиано и много други.

Основен режисьор на „Sense8” е Дан Глас, който е работил по специалните ефекти на всички филми на Уашовски (в това число и продуцентските) от „Матрицата: Презареждане” насам, но и самите Уашовски ще се включат с няколко епизода, както и други техни партньори през годините като Том Тиквер („Облакът Атлас”) и Джеймс МакТийг („V като Вендета”). Имайки предвид, че всеки един от епизодите на сериала ще бъде посветен на различен герой, стилово може да се получи нещо различно и интересно.

Премиерата е 5 юни 2015 по Netfix.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *