Вече сме писали за предстоящата фантастика на М. Найт Шамалан с участието на Уил и Джейдън Смит, „After Earth”, и сега, докато ние мръзнем и се депресираме, гледайки новините за случващото се в страната, тези тримцата са в Коста Рика и снимат така наречения „блокбастър на лято 2013”. И въпреки че явно е прекалено рано за официални кадри от филма, екипът държи да сме в течение с развитието.

Имайте предвид, че снимките (които стигат до нас чрез WhoSay страницата на Шамалан, неговия Twitter акаунт и Facebook страницата на Уил Смит) са от снимачната площадка и около нея, но не са от снимачния процес и актьорите определено не са „в образ”.

After Earth - Шамалан

After Earth - Шамалан

After Earth - Шамалан

After Earth - Уил Смит

After Earth - Уил Смит

After Earth - Уил Смит, Джейдън Смит

Гледайки тези снимки, първата ни мисъл е „май наистина са минали доста години”, защото Уил Смит е побелял чичка на път към дядка, а доскоро смешното момченце Джейдън вече е пораснал (но вероятно си остава смешник). И като че ли сбъдва всички предсказания, че ще е копие на баща си – на общата им снимка за един кратичък момент се зачудихме дали Уил не играе близнаци (или клонинг и оригинал или може би нещо по-духовно се случва) и как сме пропуснали да отбележим тази информация в досегашните новини за проекта.

Но разбира се, няма нищо подобно и историята си остава за познатото и все пак обещаващо „1000 години след обезлюдяването на Земята момче и баща му се завръщат на вече страховитата планета, след като космическият им кораб се разбива”.

Честно казано тези снимки не успяват да ни ориентират нито каква атмосфера ще има филмът, нито пък ни дават надежди, че М. Найт ще се завърне към доброто старо време, когато името му все пак значеше нещо. Засега за нас положението около „After Earth” остава непроменено – най-големият плюс на проекта е жанровата му определеност, Уил и Джейдън Смит едва ли ще ни подразнят в главните роли и останалото… Ще поживеем, ще видим.

За финал вижте и тези две, по-ранни снимки от работния процес, които режисьорът описва по следния начин:

„Това е Дийн, невероятен илюстратор. Той работи по една от ранните сцени от филма. Избрал съм вълнуващо неясни снимки, нали?” Шегаджия.

After Earth

„А това са картини и снимки, които съм събрал през изминалата година. Те са вдъхновението на художествения отдел на „After Earth”.”

After Earth - концептуално

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. Джейдън е такова малко и противно лайненце, че може да съсипе всичко. А Шамалан сам по себе си е способен да го направи, въпреки няколкото си сполучливи филма.

  2. Що коркате така момчето бе. Маните го, може пък да вземе да излезе нещо от него 😉

  3. Сигурен съм, че от него всеки ден излизат неща. 🙂 Но да, тъпо е да хейтиш някакво детенце, колкото и да е дразнещо. Все пак си е дете. Ще му дадем шанс и да видим какво ще стане. 🙂