The Players

Много ми е любопитно как става така, че когато французи заговорят за секс, всичко им се получава естествено, „от воле”, а ако решат да го заснемат – обикновено се справят приятно, че дори и забавно с тази задача. Дай им флирт, гонене на мацки и изневери – трябва да има предизвикателство. В случая визирам персонажите на вече готовия нов проект на цяла група авантюристи – режисьорът на „The Artist Азанависиус, звездата на същия филм, „99 франка” и шпионските пародии за агент OSS 117 Жан Дюжарден, и още петима режисьори обединяват идеи за поредица от късометражни истории, подчинени на една тема – непостоянството. Всъщност именно то е в основата на изневерите във всяка връзка – отегчението и скуката събуждат стремежа към нови завоевания, а когато на небосклона се появи добре оформен бюст и чифт стройни бедра, мъжът преминава в друго агрегатно състояние.

Хубавото в случая с „The Players” е лекотата, която струи от трейлъра и откъсите, които можете да видите в нашата новина. Как пък не заприличаха на конвейрното щатско комедийно производство?! Много се радвам, че макар и рядко, попадаме на интересно – и забавно – европейско кино. Макар да не съм запозната с френското езиково богатство, често ми се случва след филм на този мелодичен език да имам неуловимото усещане, че аха-аха – и ще го проговоря съвсем гладко. И някак си не ми се струва наложително да уловя всички словесни закачки, скрити в рекламното видео – аз вече съм „за” да видя веднагически филма! На това му казвам „изкусно зарибяване” – леко и бързо, като секс без ангажименти, като флирт без обвързване – влизаш, гледаш, забавляваш се, излизаш. Ама ще го забравиш веднага? – може, но я си представи, че след време отново се сетиш за небрежния филм „The Players” на цялата банда френски сценаристо-режисьори и актьори? Аз със сигурност ще се усмихна.

И тук е мястото да стискаме палци и да си пожелаем да видим филма и у нас. За момента е ясно, че излиза на екран във Франция и Белгия точно на високосния февруарски ден, в Холандия – в средата на април, а останалия свят е в изчаквателна позиция, задоволявайки се с американска „ширпотреба” (с извинение за соц-израза!). C’est la vie…

(чрез Allocine)
http://www.youtube.com/watch?v=rhSQJ9U3w3Y

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *