Гаел Гарсия Бернал

Преди около месец ви представихме трейлър на филмаThe Burning” с оригиналното му заглавие „El Ardor”. Очевидно е време за втори, по разказвателен поглед към изпълнения с напрежение южноамерикански „уестърн”, като няма да скрием разочарованието си, че с промяната в разказвателния ритъм на кадрите се е изгубило част от очарованието на първия поглед към филма

Открихме си един много чаровен детайл – как ягуарът се настанява до заспалия герой на Гаел Гарсия Бернал, сякаш за да го пази… Актьорът ще бъде тайнствен непознат, която изниква от джунглата, за да спаси героинята на Алис Брага след убийството на баща й и плячкосването на семейната им ферма.

Филмът на режисьора Пабло Фендрик дебютира миналата година в Кан. Може би е чудно, че приключенска, трилър история, разказана с определено интересен визуален маниер – полусенки, димна непрогледност,  безпощадни битки в (добрите) уестърн-традиции, не получи достатъчно добри отзиви, за да се разпространи веднага на кино, и (очевидно) е било необходимо да се положат допълнително усилия върху разказа за заслужено отмъщение, което изгаря със своя „плам” героите на Бернал и Брага.

Надали ще успеем да видим филма у нас, въпреки че сме почитатели на латиноамериканското кино, но пък в Щатите „The Burning” ще може да бъде видян в избрани киносалони от 19 юни 2015.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments