Като се замисли човек, идеята за изцяло нов подход към „Фантастичната четворка” не е никак лоша. Особено имайки предвид каква непонятна трагедия бяха филмите от 2005 и 2007 – вторият изненадващо беше още по-зле, а Джесика Алба изглеждаше нелепо с абсурдната перука. Един Сребърен сърфист с гласа на Лорънс Фишбърн, филм не прави. Но пък млад, талантлив режисьор, виж той би могъл да направи нещо прилично.

Става дума за Джош Транк, режисьор на предстоящия „Chronicle”, който още не е тръгнал по кината (където и да било по света, а тук едва ли ще се весне), но вече го е превърнал в любимец на „20th Century Fox”. Нискобюджетна фантастика, за която сме писали неведнъж и която чакаме с интерес (смачканият плакат е находка), „Chronicle” разказва историята на трима приятели, които случайно придобиват свръх-сили и набързо разкриват истинската си, не особено героична същност. Разбира се, когато става дума за рибуута на „Фантастичната четворка” можем да забравим за чак толкова смислен и любопитен поглед към жанра, каквото и да ни обещават от студиото. Разхвърляха се определения като „зрял”, „реалистичен” и „мрачен”, но ние сме достатъчно „зрели” и подхождаме „реалистично” към „мрачното” положение в Холивуд, затова не им се връзваме.

Въпреки че Транк е безобразно млад и неопитен (освен „Chronicle” е режисирал и 5 епизода на сериала „The Kill Point”), според Variety Showblitz „Fox” са сигурни, че той е правилният избор. Да се надяваме, че не е защото ще могат да му се бъркат повече отколкото на досега спряганите, доста по-опитни режисьори, но при всички случаи крайният резултат  – не искаме да се повтаряме, но се налага – ще е по-добър от филмите на Тим Стори.

Така или иначе „Fox” трябва да продължат да правят филми за „Фантастичната четворка”, ако не искат да загубят правата. Сега остава да видим дали слухове за Алис Ив са били истина – засега не ни дреме много за този рибуут, но едно потвърждение ни дели от силния интерес.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Ако питаш мен моето лично мнение е, че е по добре изобщо да не правят никога още филми….

  2. Абе, аз бих гледал, ама ми се ще да са по-като за възрастни, а това няма как да стане с „Фантастичната 4“.