Със сигурност това да си Батман е доста ангажиращо, но както вече знаем, Бен Афлек се отказа от това свое задължение и това сякаш освободи графика на актьора значително, съдейки по всички проекти, с които се зае в последно време. Наистина, да си част от франчайз е доста времеемко, особено за Афлек, който беше едно от лицата на DC за няколко години. Но откакто той се отказа да носи костюма в черно, действително започна да участва във все повече интересни проекти и сега, след 3 години почивка, той се завръща и в ролята на режисьор. От няколко дни вече знаем, че Бен Афлек ще участва и ще режисира продукцията на Universal Pictures „Ghost Army”.

Филмът ще разкаже история по действителен случай за ескадра, формирана от доброволци, посещаващи училища по изкуство, работещи за рекламни агенции и други творчески фирми. На тях им е възложена задачата да заблудят нацистите, че САЩ притежава по-голям брой войска, отколкото в действителност има. Историята ще проследи група от младежи, част от която е модният дизайнер Бил Блас, художниците Елсуърт Кели и Артър Сингър, фотографът Арт Кейн и повече от 1100 други артисти, които провеждат тази тайна мисия. За да изпълнят нея, те трябва да създадат измамно шоу, екипирано с надуваеми танкове, фалшиви самолети, командни пунктове, фалшиви радиосигнали и звукови записи, а цялото това шоу трябва да се мести от едно място на друго, за да поддържа заблудата.

ghost-army-2010428

Всъщност филмът ще е базиран върху книгата „Ghost army of World War II”, която е написана от Елизабет Сайлс и Рик Бейър, който през 2013 режисира документален филм по нея. Все още проектът е в много ранна фаза и дори се очаква първоначално Бен Афлек да редактира сценария, който е завършен от Ник Пизолато („Истински детектив”) и по който първоначално е работил Хенри Гейдън („Шазам”). Компанията Pearl Street Films, основана от Афлек и Мат Деймън, ще продуцира, а Афлек споделя, че от край време е хвърлил поглед върху проекта. Това, което го е спирало да се заеме с него досега, е бил тежкият му график.

Засега това е цялата информация, с която разполагаме, но историята на филма наистина звучи интересно и като нещо, което бихме гледали. Винаги е хубаво, когато виждаме филм с по-нестандартен поглед към войната, който не разказва истории, с които вече всички сме запознати. Ще следим случващото се около проекта и ще стискаме палци финалният продукт да ни изненада.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Бен Афлек приятно ни изненадва за пореден път с интересните си проекти. Израстването му от начинаещ сценарист, през млад обещаващ актьор до режисьор – е достойно за уважение! Като режисьор дори се представя доста по-добре от 80% от „професионалните“ режисьори.