Брет Истън Елис

Да предположим, че се ослушваме – внимателно… Twitter-канала на Брет Истън Елис е толкова интензивен, че няма шанс да остане незабелязан. Именно той е източника за последното инфо около романиста-кинаджия, който споделя в мрежата как му предстои работа по „микро-бюджетен Ел Ей филм-ноар на Пол Шрейдър”.

Въображението на Елис си представя звездата от „филми за възрастни” Джеймс Дийн, който ще трябва „да играе напълно гол и да чука момичета и момчета напълно реалистично”. Това не сме си го измислили, „писукнато” е от Елис. Почитателите на жанра в киното познават Дийн като една от вездесъщите звезди на индустрията – дълъг, жилав, двайсетинагодишен, еврейското момче вече има значителен брой фенки, които го следят и в „гонзо”-порното, и във високобюджетните порнографски пародии (например в ролята на Харолд Реймис в „Ловци на духове” и Джон Тортуро в „Големият Лебовски”).

Забавно звучи развитието на идеята в главата на Елис. На 10 януари той споделя в „облака” – „Говорихме си с моя треньор за кариерата на порно-звездата Джеймс Дийн и какво е значението на този факт”.  На 19 януари поредният „tweet” гласи – „Преди да си легна довършвам синопсис с идея за Джеймс Дийн в главната роля.” Още едно интернет-чуруликане затвърждава „пълната голота”.

Дали пък Елис не се опитва по нестандартен начин да съблазни порно-звездата и той да се заинтересува от предстоящия проект? Не можем да сме сигурни как ще се развие той, докато не получим някакво сигурно потвърждение. По повод участието на Шрейдър – авторът на „Шофьор на такси” и Елис наистина планират съвместна дейност, която преди месец-два не можа да стартира под формата на снимки на трилъра с акули „Bait”. Но част от режисьорските проекти на ветерана нещо се бавят и за момента единственото сигурно нещо е, че след няколко месеца ще снима своя екшън-сценарий „Recall”, с Клайв Оуен в главната роля. Така че идеята на Брет Истън Елис вероятно ще остане на „stand by” в развинтените му порнографски фантазии.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *