Да изиграеш силен персонаж, който се бори със стихии, за да надделее над случайностите на съдбата – това е предизвикателна задача за всеки актьор. Робин Райт е доказала през годините, че умее да се справя отлично в подобна среда – достатъчно е да споменем „House of Cards“ – и не се съмняваме, че нейният пълнометражен режисьорски дебют „Земя“ („Land“) ще бъде забележителна ода за човешкия дух, който е способен да превъзмогне всякакви препятствия.

Поне така изглежда от трейлъра, който се завъртя в пространството миналата седмица.

Робин Райт е в ролята на Иди Мейтис – една отчаяна жена, преживяла неописуема трагедия, която не може да продължи живота си в познатия свят и решава да се усамоти във великолепните Скалисти планини. Но природата не прощава… Местен ловец (в ролята е носителят на номинация за „Оскар“ Деймиън Бишир) успява да спаси героинята на Райт и тя трябва да намери начин да живее отново – въпреки всичко.

Сценаристи на „Земя“ са дебютантът Джеси Чатам, номинираната за „Златен Глобус“ Лиз Хана („The Post“) и Ерин Дигнам (която режисира Райт в „Denial“ и „Loved“). Екипът продуценти на филма са предимно дамска компания – Робин Райт, Ейлин Стюарт („Sully“), Лора Кенеди (кастинг-режисьор, „Argo“, „The Town“), Лий Холзър, както и номинираният за „Оскар“ Питър Сараф („Little Miss Sunshine“). Във филма участва и Ким Дикенс („Gone Girl“, „Deadwood“).

Focus Features са разпространители на „Земя“ („Land“), чиято премиера е предвидена през януари на фестивала в Сънданс. Българската премиера на филма е на 7 май 2021.

land_xlg

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments