Последното допълнение към новините, свързани с екранизацията на „Играта на Ендър” на Орсън Скот Кард ни е изключително приятно – в главната роля, отредена за „нежния пол”, ще влезе талантливата девойка Хейли Стайнфелд, която толкова много ни зарадва в „Непреклонните” на братя Коен.

Според информирани източници от Variety , тя ще играе „талантлив млад геймър, майстор в стратегията и тиловото управление на бойни действия, която е вербувана от правителството, за да помогне в битката с насекомоподобна извънземна раса”. Звучи съвсем като подходящо момиче за Ендър, който ще трябва да спасява Земята от настъпващи чуждопланетни орди.

Без да се впускаме в подробности, с които рискуваме да повторим нещо от вече казаното по темата за развитието на проекта, ще добавим само, че Ейса Бътърфийлд бе потвърден за роля на Ендър и че много-отдавна-близкия-до-сърцето-ни Харисън Форд (нищо, че поостарява!) е „person of interest” и вероятно ще влезе в преговори за роля в готвената екранизация. Узнаем ли за сигурно потвърждение – ще го научите своевременно!

Няма как да изпуснем от очи и младата Хейли, след като прикова вниманието ни като достоен партньор на целия актьорски екип в „Непреклонните” и особено на големия Джеф Бриджис. Според скромното ни мнение тя се е заела и с още нещо свръх-предизвикателно: хем ще влезе в ролята на най-прочутата любима на всички времена Жулиета (в адаптация по любимата ни трагедия, написана от носителя на Оскар Джулиан Фелоуз и режисирана от Карло Карлеи, предвидена за 2012 година), хем през 2013 година се очаква да се превърне в „онази бледо-хладна Розалина”, за която се опасявахме, че се готви недоразумението Найтли.

Много опасно клониране – във вярна на оригинала нова адаптация и в комедийно-лека интерпретация „по мотиви” от абсолютно гениалната творба на Шекспир. Ще й стискаме здраво палци да се справи с подобен товар, съвсем не лек за нейните 15 години, които навършва след 5 дни – на 11 декември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *