Патрик Суейзи

„Моят танц със живота” на Патрик Суейзи спечели Василена Васева. Представител на издателство „Изток-Запад” ще се свърже с нея с подробности как да получи наградата. Честито!

________________________________

Покойният Патрик Суейзи – номиниран трикратно за „Златен глобус“ – e име, което не се нуждае от никакво представяне, но все пак ще напишем два важни и фундаментални факта около него: става филмова звезда и участва в ред хитови заглавия, след като жертва балетната си кариера заради киното. През февруари 2008 г. пък Суейзи съобщава, че е болен от рак на панкреаса в последен стадий. Боец по природа, той не позволява на злощастието да го свали на колене и борбата му до последно с фаталното заболяване бе важна както за многобройните му почитатели, така и за страдащите от болестта по целия свят.

В мемоарите си „Моят танц със живота” (ИК „Изток-Запад“) Суейзи пресъздава не само личния си сблъсък със смъртта, но и своето детство в Тексас, безбройните битки с неизвестното, спечелването на слава със сериала „Севера и Юга“, пробива с „Мръсни танци“ и „Призрак“, както и драматичния съвместен живот с любов та на живота му Лиса Нийми. Книгата е едновременно забавен, вдъхновяващ, но и драматичен поглед зад кулисите на холивудския живот. Бракът на Патрик и Лиса е пътешествие на две съдби, преплетени в едно и достига кулминацията си в трагичната битка с коварната болест, която в крайна сметка надвива Суейзи. „Моят танц със живота“ е ярко откровение за всички, които са били докоснати от магията на този деликатен и трогателен актьорски талант; освен това книгата съдържа 32 страници със снимки от живота и кариерата на актьора, а само един въпрос ви дели от спечелването на заглавието:

В кой от следните филми Патрик Суейзи не участва:
а) „Дони Дарко“
б) „Флашданс“
в) „Критична точка“

„Моят танц със живота” на Патрик Суейзи

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments