Явно и това все някога трябваше да се случи. Оказва се, че тайният продуцентски проект на Тод Филипс („Old School” и двата „Ергенски запоя”) „Project X” е тийнейджърска, парти-комедия, заснета в превръщащия се в сериозна досада (особено що се касае до хорърите и фантастиката) found-footage стил, разказваща за едно обикновено парти, което излиза извън всякакви граници. Всъщност, като се замислим, той излиза и извън границите на израза „извън граници”.

Вижте сами за какво става въпрос.

Честно казано, заинтригувани сме. Смятаме, че found-footage естетиката ще пасне идеално на подобна история, която – ако не сте разбрали от трейлъра – е за трима гимназисти, които организират парти, за да се прочуят сред съучениците си, но скоро нещата поемат по неспирна спирала към тоталната катастрофа. Лично ние винаги сме си мечтали да присъстваме на вакханалия от подобен порядък, стига разбира се, да не е  у нас, че това вече ще е сериозен кошмар.

Явно е, че Тод Филипс има някакви проблеми с пиянските изпълнения, след като продължава да се връща на темата, но на този етап не можем да бъдем недоволни и смятаме, че продуцирането на подобен филм е за предпочитане пред режисирането на поредния „Ергенски запой”.

Режисьор на „Project X” е дебютантът Нима Ноуризад, а сценарият е дело на Мат Дрейк („Necessary Death of Charlie Countryman”) и Майкъл Бакол („Scott Pilgrim vs. the World”, „21 Jump Street). В ролите са Майлс Телър, Оливър Купър, Джонатан Даниел Браун, Кърби Блис Блантън, Дакс Флейм, Никол О’Конър и Алексис Кнап.

Премиерата е 12 март 2012.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

9 Comments

 1. Офффф………… поредната простотия, която задължително няма да гледам.
  Подобен род филми според мен трябва да бъдат забранени за разпространение със закон. Или по скоро трябва да бъдат забранени със закон изобщо да се правят.
  В по долните редове ще се опитам да се обосновя (кратко). „Колкото и да е краткото при мен“…
  Писнало ми е да гледам подобен род филми, който освен да развращават младото поколение, друго за цел нямат. Честно казано затова и не гледам вече телевизия от 7-8 години, както и не чета вестници. имам чувството че определена група хора, някъде, някога, че сега, са се органзирали в една единствена цел. Тя е да промият мозъците на хората и да станат колкот се може по малоумни с една единствена цел. Колкото е по тъп човека, толкова по лесно се лъже, крадат се паритемъ, манимуплира се и най вече се използва за роб(работник) с цел печалба ан определен кръг от хора.
  Разбира се, че това не е най важното в случайя, но…
  Да се върнем на филмите.
  Тези филми развращават младото поколение, като му насаждат в и без това несигурното му и лабилно съзнание няколко неща.
  1. Първо че трябва да пие по много и това било добре за него и за организма му.
  2. Винаги, ама винаги когато ти предстои бал, ТИ трябва да излезеш на бала с най красивото момиче във вселената, което адски харесваш, а тя не те ебе за слива.
  3. ТИ винаги трябва да се напиеш на свиня за да го вдигнеш.
  4. Винаги след бала и момчето и момичето очакват да има яко ЕБАНЕ…. После разбира се трябва да разправяте на всички и да се хвалите на всички колко яко сте били наебан, колко яко било ебането и как сте бил/била яко задоволен/а и колко хубаво било това.
  5. Разбира се ТИ и ТВОЕТО уникално-извънземно вселенско красиво момиче трябва да спечелите крал и кралица на бала(колкото и да завиждат приятелките ти).
  6. Задължително трябва да има конкурс крал и кралица на бала.. това е най важното признание за младия човек. После го познава целия свят… Разбира се после трябва да натриете носовете на приятелките си с това, колко сте велика/велик.
  7. Тъй като ти е насадена вече идеята (тук се съсещам за Генезис.. Велик филм!, макар, че има трески за дялане.. ), че е нормално да се напиеш на свиня на купон/бала и задължително после да има яко ебане..
  8. Или ако сте момчета абсолютните-неудачници (винаги са по трима) да търсите платена курва в града с цел да ви дефлорира яко и да ви наебът, защото сте дествен, а трябва след бала да се хвлалите, че не сте вече девтсвен и, че са ви прошнуровали на бала.
  9.Трябва да има някакво състезание, което да докаже колко сте велик и да подобрите уникално великия невероятно недостужим рекорд от преди 3 години, който рекорд сте издигнали в култ, колкото и невероятна простотия да е, но вие го смятате за него нормално, и ако не го направите всичките ви съученици ви се подиграват, а вие трябва да спечелите тяхното уважение.
  10. Това е така, ти казват филмите, защото това е нещо нормално….. и вие трябва на купона заълцително да сте се напили да сте се наеба и да сте доволен от себе си, живота и всички да ви признаят в обществото.

  СПИРАААМ!!!!
  Ок, де. Да спрем до десет, но мисля, че станах ясен, колко много е деградирало младото общество, което смята тези неща за нещо нормално.

  Затова този филм няма да го гледам. Както и подобни него простотии и помии…..
  Благодаря Ви за вниманието и се надявам, че сте приели коментара ми със забележката на достатъчна сериозност и смисъл, но в забавен и осмиващ стил, който наблюдам в Ди-секшън секцията. Демек надявам се да сте приели нещана, които казвам насериозно, но и че сте се смяли добре 🙂

  П.С. Снощи гледах един много хубав филм. Another Earth.. Който не го е гледал му го препоръчвам да го гледа. Не е някакъв шедцовър, но вилма е наистина страхотен. Филм по скоро за изкуплени8ето и живота, отколкото какъв е смисъла от него. Честно казано филма за час и полововина зачеква доста теми.
  Разбира се се виждат и доста препратки към други филми и най вече към Гатака, но това не бива да ви спира да гледате филма и да го гледате с апатична физиономия.
  Благодаря.

 2. Пропуснах да кажа че Тод Филипс наистина смятам, че има сериозни проблеми с алкохола.. Явно е алкохолик човека. И между другото Old School e ненормално яка комедия, която на мен адски ми харесва. Макар и пълна с простотии…

 3. Надявам се няма да ме обвиниш, че съм деградирал тип, но когато аз бях на 18 с удоволствие участвах в по-голямата част от изброените от теб… елементи и умирах да гледам филми на подобна тематика. Ако предположим, че аз съм представителна извадка, едва ли е чудно, че в повечето тийн филми тези неща са застъпени. 🙂 Пък и не е като това да не е прослойката, която ходи на кино. 🙂

  „Another Earth“ беше показан преди няколко дни на SoIndependent – друго си е на голям екран. 🙂

 4. Не разбира се, че не си деградирал тип, нито пък аз. Говоря за младите хора. Ние сме били същите, но разликата (за което аз говоря ) е, че все по малко и по малко млади хора се само осъзнават, когато пораснат 🙂

 5. И ти си прав.:)
  Но да се върнем на киното като изкуство.
  Аз този филм няма да го гледам поради 10-те причини които изброих
  Защото на мен ми е адски дразнещо всеки път да гледам един и също сценарии с рразлични актьори.
  Забелязал ли си, че всички филми от подобен род са абсолютно еднакви :)????????????
  Това ме дразни, а не че развалят обществото. Да и това ме дразни, но във филмите най ме дразни тоталната лиспа на идеи. Липса на всякаква оригиналност и тотална еднотипност. Нищо ново.. Аз този сценарии го знам!!!!
  Моля дайте друг!

 6. Тук поне са се опитали да го представят в друга, нетипична форма. Със сигурност едва ли ще е нещо изненадващо, но определено не изглежда от най-жалките тийн клишета, за които говориш.

 7. Като излезе филма ще видим 🙂 Надявам се да си прав, но мисля че грешиш 🙂