Сам Райли като Йън Къртис в "Контрол"

Не е кой знае каква новина, но сме фенове на Нийл Джордан и след като май месец ви представихме предстоящия му вампирски филм „Byzantium”, решихме да ви държим в течение с развитието на кастинга. Вече знаем, че в главните роли са Сърша Ронан и Джема Артертън (която колкото повече гледаме, толкова повече ни радва) като майка и дъщеря кръвопийци, а сега Джордан си е избрал още един обещаващ млад британски актьор, Сам Райли.

THR обявиха новината, но за съжаление без каквито и да е подробности от сорта на какво точно ще играе Райли. Интересното е, че Cineuropa споменават и Кайлъб Ландри Джоунс („Х-мен: Първа вълна”) и Даниел Мейс („Приключенията на Тинтин” – не е огромна роля и няма как да го видите, но как да се сдържим да не го споменем), без да обелват и дума за други актьори. Явно слуховете за Хелена Бонам Картър и Ралф Файнс са или пълна измишльотина, или в най-добрия случай все още непотвърдени.

Сценарият на „Byzantium” е дело на Мойра Буфини („Tamara Drewe” с Артертън и значително по-добрия „Джейн Еър”), а продуценти са Алън Молони и Стивън Ули с помощта на „The Irish Film Board”, благодарение на чиято финансова подкрепа, филмът ще се снима в Дъблин и Уиклоу. Очевидно първоначалната идея снимките да започнат октомври не се е получила, новата информация е за декември. Декември в Ирландия е доста далеч от лятото в Американския юг – доколкото си спомняме там започна историята на предишния вампирски филм на Нийл Джордан

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *