Сирша Ронан и Джема Атертън

По принцип историята на две вампирки, които всъщност са майка и дъщеря, ловуващи заедно, не ни звучи като особено обещаващ филм, а по-скоро като поредната евтинка тъпотия, която може би бихме гледали, ако актрисите ни допадат, но задължително със занижени очаквания. Но когато става дума за режисьор като Нийл Джордан, поне в нашите очи проектът рязко скача от „нищо де, няма да е първата простотия, която ни е загубила 2 часа, дано мацките да са яки” до „има сериозен потенциал”. Особено ако наистина ще видим Джема Артертън и Сърша Ронан като семейството вампири.

Byzantium” е по сценарий на Мойра Буфини („Джейн Еър”) и според запознатите е по-близо до „Покани ме да вляза” отколкото до „Здрач”. Друг плюс са потенциалните поддържащи актьори – Хелена Бонам Картър, Ралф Файнс и Джереми Ървайн, като момче, с коeто се сприятелява по-младата от двете мистериозни жени, наскоро преместили се в малко британско градче.

Продуцент на „Byzantium” ще е Стивън Уули, който е работил с Джордан неведнъж (от „The Company of Wolves”, през „Интервю с вампир” и „Играчка-плачка”, чак до „Breakfast on Pluto”). Ето какво казва за най-новия им съвместен проект пред THR: „Обичам хорър жанра и работим по това вече три или четири години. Изпратих го на Нийл и той хареса сценария. И двамата препрочитахме книгата на Анджела Картър, по която направихме „The Company of Wolves” и беше пълна случайност, че когато му се обадих, и двамата имахме едни и същи идеи.”

Лошaта новина е, че вероятно „Byzantium” означава край на проекта за екранизацията на „Heart-Shaped Box” на Джо Хил, с която дълго време бе свързвано името на Джордан.

Нийл Джордан

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Не ми се вярва Нийл Джордан да се изложи. "Интервю с вампир" и "Краят на аферата" са ми едни от най-любимите филми. Даже и когато не е във върхова форма, си заслужава.