Тим Бъртън

Една нова идея е приковала вниманието на вечно търсещия, неспокоен дух Тим Бъртън. Според Deadline 20th Century Fox и Chernin Entertainment вече са му предложили да режисира филм по романа на Рансъм Ригс „Miss Peregrine’s Home For Peculiar Children”. Книгата се появи на пазара буквално преди месеци, а анотацията й в Amazon.com звучи точно като Бъртънов проект:

Един тайнствен остров. Изоставено сиропиталище. Странна сбирка от много любопитни снимки.

Те очакват да бъдат открити в „Miss Peregrine’s Home For Peculiar Children” – незабравим роман, който преплита фантазия и фотографски образи, за да създаде вълнуващо преживяване. Ужасна семейна трагедия става причина 16-годишният Джейкъб да бъде изпратен на един остров край брега на Уелс. Там той попада на дома за странни деца на Мис Перигрин. Докато разглежда тайнствените руини, пустите стаи и коридори, момчето осъзнава, че питомците на дома са били стнанни, но може би и опасни, за да ги прокудят на този остров в края на света. И колкото и да изглежда невероятно… те може би са още живи…

Не е ли това настръхващо обещание?! Истинска приказка за „лека нощ”, илюстрирана, с интригуващи „винтидж”-снимки от епохата, която прилича на началото на 20 век? Странни и опасни – напомня на питомците в училището на професор Ксавие/Екзейвиър, или греша? Всъщност нали на всички ни е ясно, че щом присъстват тайнствени, страховити, фентъзи и жестоки елементи в един сюжет – той непременно ще влезе в полезрението на Бъртън. Друг е въпросът кога ще го осъществи, защото още не е коментирал на кого ще бъде възложена адаптацията на текста за екран.

В момента Тим Бъртън приключва Dark Shadows, който ще се появи на екран на 11 май 2012 и планира пълнометражната версия на чаровната му „антична” стоп-моушън анимация Frankenweenie да излезе на кино на 5 октомври 2012. Не може да се губи форма – и интерес към нови шантави проекти!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Бъртън, Шантавия Бъртън!

    Майко мила! Като изфорсира човека и няма спирка! Положение, което мен твърде много ме устройва, де, ако пък са и качествени (ужасно много се надявам на „Dark Shadows“ и почти нямам съмнения за „Frankenweenie“) 2012 ще да бъде „муци“! 🙂