cats-trailer-20190718

Най-сетне първият трейлър на новата интерпретация по обичания мюзикъл на Андрю Лойд Уебър „Котките” („Cats”)с появи онлайн и цялата мрежа буквално избухна. Не си спомняме скоро да сме наблюдавали такава сериозна вълна на неодобрение – най-вече възмущението е срещу използването на дигитални технологии за „обличане” на актьорите в козината на котешките герои. Но от шумотевицата, която вдигат подобни псевдо критици и туитър-бърборковци следват два кардинални извода – първо: поколението, което в момента „пише” за кино и културни акценти, е абсолютно безпросветно и никога не са гледали мюзикъла „Котките” на сцена, а надали са и слушали произведението на Андрю Лойд Уебър, и второ: израства поколение, което е изцяло лишено от въображение и всеки опит да му се поднесе каквато и да било културна провокация, се „наказва” с пренебрежение и охулване.

И само ще припомним, че спектакълът „Котките” е една от емблемите на Уест Енд и Бродуей – поставен за първи път през 1981 в Лондон от легендарния режисьор Тревър Нън и уникалния хореограф Джилиън Лин, и пренесъл се с творческия си състав на следващата година на Бродуей, където печели седем награди „Тони”. „Котките” е на четвърто място в класацията за най-дълго игран мюзикъл (след „Фантомът на Операта”, „Чикаго” и „Цар Лъв”) с над 9 000 представления.

Традиция е актьорите да са пременени и гримирани впечатляващо с цел наподобяване на прочутите Jellicle Cats, описани от Т. С. Елиът в неговата поема „Old Possum’s Book of Practical Cats”. Том Хупър прави нещо страхотно и супер-впечатляващо – и се надяваме да не се подвежда по безпросветността на общественото мнение в мрежата и да решава да прави промени! Ние нямаме търпение да видим финалния резултат, който не се съмняваме, че ще бъде уникален!

Сценарият на „Котките” е дело на режисьора Том Хупър и Лий Хол. Продуцират самият Хупър, Тим Бийвън и Ерик Фелнър от Working Title и Дебра Хейуърд („Клетниците”). Компаниите зад амбициозната продукция са Working Title Films, Monumental Pictures и Really Useful Group. В групата на изпълнителните продуценти са 70-годишният композитор Андрю Лойд Уебър, Стивън Спилбърг и Анджела Морисън.

Напомняме, че в екипа на филма са Джуди Денч в ролята на стария/ата Дютъронъми, отдавнашният приятел и прекрасен неин сценичен партньор – сър Иън Маккелън в ролята на театралната котка Гъс, както и Дженифър Хъдсън като Гризабела, Джеймс Кордън като Бъстъфър Джоунс, Ребъл Уилсън като Джениенидотс, Тейлър Суифт като Бомбалурина, Идрис Елба като Макавити, Джейсън Делуро като Ръм Тъм Тъгър, Лаури Дейвидсън като мистър Мистофълис и кой ли още не…

Предлагаме на вашето внимание и още малко кадри от работния процес по филма, снимки и официалния постер.

CATS

CATS

CATS

CATS

CATS

CATS

CATS

CATS

CATS

CATS

cats_xlg

Очакваме „Котките” („Cats”) да се появи на екран на 20 декември 2019 – и съвсем не ни дреме кой какви претенции има към големината, сексапилността или окосмяването на великолепните, свръхразлични и премъдри котки. А ако наистина крякащите в Twitter необразовани, първосигнални младежи са бъдещето на човечеството – може директно да закриваме шоуто!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 Comments

  1. по принцип съм фен на с-во котки, но тази …. не го разбирам. Не бих си и помислил да го гледам. Явно съм много тъп и изостанал.