Само преди два дни видяхме първите пет минути от психо-сексуалния хорър сериал „American Horror Story”, дело на създателите на „Glee” („Клуб Веселие”) и „Nip/Tuck” („Клъцни/срежи”) Райън Мърфи и Брад Фалчък, който бавно, но методично се превръща в едно от най-очакваните от нас телевизионни заглавия тази есен.

Абсолютно всичко, което виждаме от сериала ни радва неимоверно много и обещава нещо наистина различно, не само от традиционната ТВ програма, но и от филмовите хоръри от последните няколко години. Най-новият ни поглед към него идва благодарение на Bloody Disgusting и е под формата на началните надписи (така наречените opening credits), които според нашето лично мнение са просто жестоки.

Чу-дно! Без да показва някакви сериозни гадости, видеото изглежда доста тревожно и обезпокоително. Откриваме доста голяма прилика с началото на „Седем”, главно заради монтажа и музиката и звуците, което може само да ни радва. Както вече казахме, просто нямаме търпение да гледаме първия епизод, чиято премиера е тази сряда.

А сега вижте и още три ексклузивни клипа, отново представени от Bloody Disgusting, които изглеждат не по-зле и не по-малко смахнати.

(Клипове – 4)

В главните роли в „American Horror Story” ще видим и един доста силен актьорски състав в лицето на Кони Бритън, Дилън Макдермът, Евън Питърс, Таиса Фармига, Франсис Конрой, Денис О’Хеър и Джесика Ланг.

Премиерата на сериала е следващата сряда, 5 октомври.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

25 Comments

  1. Снощи го гледах и ме изкефи доста, имаше жестоки моменти. Определено има голям потенциал и ако задържат „wierd“ тона само ще спечелят. Има наченки на клишета, но те са представени по изчанчен начин и са вкарани много любопитни елементи, които не можем да видим обикновено в такива сериали (особено пък по телевизията) и така те въобще не стоят като такива.

    Монтажа въобще не се осира както както каза Goon, даже напротив, в някои сцени съдава едно много приятно чувство на некомфорт. 🙂 Не говоря за насечените моменти, в които например момичето отваря врата, а за фрагментарната връзка между отделните епизоди.

    Чакам втори епизод с голям интерес.

  2. За мен това е най-добрия нов сериал. Мисля, че става все по-добре. Първата част на епизода за Хелоуин беше много яка.

  3. Покрай феста изостанах и от сериалите, не само от филмите и ще наваксвам малко по-късно. 🙂
    Но да, и мен много ме диви сериала. 🙂

  4. Як е сериала, особено на фона на отиващия към EPIC FAIL Walking Dead. Не си падам по филми с призраци, защото като гледаш един и си гледал всички, но тук има всякакви други хорър клишета като луди учени, изроди, чудовища, психопати… хорър купон. Героите са готини, актьорите са добри, диалозите са интересни, а действието е толкова динамично, че епизодите сякаш са по 20 минути. Монтажът ме кефи, както и операторската работа, която много допринася за creepiness-а. Модерен, добре направен сериал от хора, които си разбират от работата.

    Само да не беше забозил така в 7-ми и 8ми епизод. Хелуинските епизоди сякаш бяха някакъв полуфинал на сезона и след тях сериалът се промени. Почва да прилича на семейна драма с призраци! Сюжетът се поизчерпи.

  5. @Sick S
    Чак пък към EPIC FAIL? Цикли малко, но има шанс да се подобри.

    За „American Horror Story”, то той си е семейна драма с призраци, няма какво да прилича. 🙂 Аз лично не съм доволен от разкритието, кой е „the gimp“. Не трябваше да го показват. 🙁

  6. Gimp?… Чакай да провера в речника, защото единственото, което свързвам с тази дума е графичната програма…

    Ясно. И мен ме разочарова. Това е една от причините да мисля, че сериалъл се изчерпа по средата на сезона и не очаквам нещо добро до края.

    Под семейна драма с призраци имах предвид, че и те станаха част от това и вече не е „страшно“ (не че изобщо е бил). Тонът на филма се промени в кофти посока след 6тия епизод. Поне семейната драмата с призраци се получава по-добре от семейната драма със зомбита.

  7. SPOILER

    Щеше да е по-добре да е Спок/Сайлър, но за това трябва напълно да пренапишат героя му. Ако първото му появяване без маска е когато я сваля в 8ми епизод тогава щеше да има „Wow, това е Спок/Сайлър!!!“ Гей линията можеше да се запази, но с други акьотри и по друг начин. Героят, който е the gimp, е ненужно обвързан с прекалено много неща. Нарушава баланса.

  8. Това е доста често срещано явление. Първите шест, седем епизода са супер, след това „мидсизън финали“ и после го „лукомясват“. 🙁
    Аз обаче не губя надежда! Джесика Ланг мога вечно да си я гледам в тази роля. Да не говорим пък за Мойра. 🙂 🙂 🙂

  9. Да за Сайлър щеше да е яко! 🙂 Между другото „Heroes“ беше точно така, първите седем епизода бяха жесtоки, а след това последва тотална катастрофа!

    Но си прав „The gimp“ трябваше да е някакво енигматично… същество, чиято самоличност никога не разбираме. Никога! Да има мистерия.

  10. След 5-тия епизод „American Horror Story“ действително замря; за сметка на това 7-мият епизод на сравнително заспалия в последно време „Живите мъртви“ изтрепа планктона.

  11. Последния епизод на “Живите мъртви” беше як, но защо трябваше да чакаме 7 епизода да се стигне до това, а не 3?

  12. Ефекта на хиляди отказали се да гледат? Или пък на хилядите дразнители, които сега се чувстват длъжни да ми опяват в нета, колко зле бил сериала ли?

  13. Абе рейтингът на втория сезон е толкова висок, че едва ли много са се отказали да го гледат. 🙂 Хейтърите пък могат да го полапат, ако искат.

  14. Абе, не знам, може би си прав.
    Но няма значение, важното е, че за сега, аз продължавам да гледам. 🙂

  15. Седмият епизод не спасява положението на Walking Dead. Лишените от логика простотии продължават. Шейн го направиха интересен, но за сметка на Рик, който беше сведен до второстепенен кретен, къткащ зомбита. Добре, че поне зомби екшъна се върна. Шоуто ще стане по-добро ако убият повечето герои и почнат с нови от нулата. Съмнявам се, че на някого му пука за друг, освен за Шейн, Рик и Дарил. Скучните герои и гадните актьори са само чест от проблемите.

    American Horror Show става все по-шизофреничен и не знам какво да мисля за него. Сапунка, авангарден, банален, безцеремонен, нонсенс… Всичко това в рамките на 40 минути всяка седмица. Има твърде много неща, които ме кефят в него и не мога да го откажа, освен ако не затъпее брутално. Последният епизод беше поредният с кефещ музикален подбор. Nightmare на Artie Shaw е чудесен саундтрак за „Бялата далия“.

  16. Видях, че в новината горe началните надписи се сравняват с тези на „Седем“. Нищо чудно, предвид, че авторите са едни и същи. Те са правили и тези на Walking Dead.

  17. Ха, това за надписите не го знаех. Знаеш ли ги кои са да им чекна и други работи?

    За „Walking Dead“ няма да коментирам, там Узумаки ще се изкаже, той е специалист. 🙂

    За последния епизод на „American Horror Story” мога да кажа, че момента с Далията никак не ми хареса, даже ме подразни, макар че това на канапенцето с икономката беше доста добре. 🙂 Дразни ме и Кейт Мара, при това много!

    Краят на епизода обаче, беше доста добър. 🙂

  18. Аз не мога да преценя дали ме дразни самата Кейт Мара или героинята й… или и двете. То донякъде и идеята е да е противна и зрителя да я мрази. Гледал съм я в Happythankyoumoreplease и не си спомням там да ми е направила лошо впечатление.

    Цялата сюжетна линия с далията беше безсмислена. А актрисата, която я игра е ужасна!

    Тези с надписите са:
    http://prologue.com/media/film
    http://prologue.com/whats-past

  19. Мена Сувари! Само в „Американски прелести“ става! А за Мара и аз не мога да реша дали тя или героинята ѝ ме дразни повече. 🙂

    Мерси за линковете! 🙂

    @UZUMAKI
    Рече и отсече. 🙂 Накрая едно импровизирано ревю ще ми спретнеш! 🙂