Когато преди няколко месеца писахме за възможността Дейвид Йейтс да режисира новата екранизация на „Сблъсък” по Стивън Кинг, за която за първи път се чу в началото на годината, споменахме, че няма да се поддаваме на какъвто и да е hype. И когато разбрахме, че Йейтс е отпаднал от проекта, първата ни мисъл беше колко разумно сме подходили, но честно казано новият избор на „Warner Bros.” за режисьор ни се струва още по-интересен и като че ли започваме да гледаме на идеята с малко по-друго око. Кой би предположил преди 7-8 години, че някой ден заглавието „Бен Афлек ще режисира Стивън Кинг” ще е чудесна новина?

Честно казано обявеният от Deadline Афлек е странен избор – екранизация по Кинг за последните, спохождани от видения оцелели след жестока пандемия, не звучи съвсем в стила му (най-малкото едва ли ще успее да пренесе действието в Бостън), но пък от друга страна със студиото имат отлични взаимоотношения през последните няколко години, благодарение на „Градът” и предстоящия „Argo”, по който Афлек работи в момента. Явно това е причината да му се доверят за толкова амбициозен проект и според нас са взели добро решение – смятаме, че „Градът” и особено „Жертва на спасение” за наистина качествени филми.

Само искаме да използваме тази възможност да го помолим да не се вясва пред камерата и да се съсредоточи върху режисирането. Но ако иска, може да вземе Кейси, само да не е за ролята на Рандъл Флаг.

Е, след като отметнахме и това, сега остава само да се вземе решение дали този нов „Сблъсък” ще е един-единствен филм (мноооого рязане) или поредица (мноооого рисковано).

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. Олеле!
    Не знам да се радвам ли или да рева?
    Афлек има добри филми зад камерата, но наистина да не се мярка пред нея…

  2. 🙂
    Не знам, аз си мисля, че Афлек може да предложи нещо, наистина интересно. В този смисъл, новината не е лоша. 🙂