Благодарение на скромната си, но ефективна рекламна кампания и на супер положителните отзиви, които прочетохме за филма от хора имали щастието да видят части от него и да станат свидетели на творческия процес около създаването му, бавно (но славно) триизмерният анимационен проект на Стивън Спилбърг и Питър Джаксън „The Adventures of Tintin: The Secret of the Unicorn” („Приключенията на Тинтин”) се превърна от „защо Спилбърг и Джаксън се занимават с подобни анимации, а не снимат игрални филми” в едно от най-очакваните заглавия до края на годината.

И честно казано, колкото повече неща виждаме от него, толкова повече се палим – дори и когато става дума за нещо толкова тривиално като снимки.

Не можем да кажем, че абсолютно всички снимки ни допадат и че на всички проблемът с прословутите „мъртви очи” липсва, но се доверяваме на хората виждали готовия филм, които твърдят, че този елемент е от класата на „Аватар” и „Възходът на планетата на маймуните”, а не като от ранните филми на Земекис и затова решаваме, че там където нещо не ни харесва е заради кофти момента, в който е „щракнат” кадърът.

Нямаме търпение да гледаме филма.

Режисьор на The Adventures of Tintin: The Secret of the Unicorn” е Стивън Спилбърг. Продуценти са той и Питър Джаксън, а в ролите ще чуем (а и скрити под анимацията ще видим) Джейми Бел като Тинтин, Анди Сeркис като капитан Хадок, Даниъл Крейг, Тоби Джоунс, Макензи Крук, Саймън Пег, Ник Фрост и Кари Елуис.

Българската премиерата на филма е на 4 ноември 2011.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Странно ми е, че някои образи са твърде карикатурни, а други реални. Иначе Спилбърг правилно се е ориентирал към детските филми.

  2. Точно това адски ме кефи. Тази смесица между карикатурни образи – които са едно към едно с комикса – и реалистичност.