Доста големи фенове сме на Марк Форстър (харесваме „Monster’s Ball”, „The Kite Runner”, „Finding Neverland”, че дори и „Спектър на утехата”, а „Не може да бъде!” го намираме за повече от отличен) и без много колебание бихме гледали всеки един от проектите му (да не говорим пък ако е фантастика). Същото се отнася и за „Machine Gun Preacher”, при все че трейлърът почти ни приспива от скука.

Филмът е създаден по истинската история на Сам Чайлдърс (в ролята Джерард Бътлър), някогашен наркоман, сега открил Исус и посветил живота си на спасяването на стотици деца от Судан.

Съвсем определено трейлърът не ни грабва. Същото се отнася и за историята (поне представена по този начин – сигурни сме, че в действителност „приключенията” на Чайлдс са доста увлекателни) и за главните изпълнители (и Бътлър и Монахан са ни прекалено инертни). От друга страна, и друг път сме попадали на подобни проекти, които са ни изненадвали приятно след не особено впечатляващ трейлър („Кървав диамант” например или шедьовъра „Вечният градинар”), а и заради Форстър ще му даден един “benefit of the doubt”.

Вижте и леко евтинкия плакат. “Hope is the greatest weapon of all”…

„Machine Gun Preacher” - плакат

Режисьор на „Machine Gun Preacher” е Марк Форстър, а освен Джерард Бътлър и Мишел Монахан, в ролите ще видим Майкъл Шанън, Кати Бейкър и Медлин Карол.

Премиерата е на 23 септември 2011.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Белият човек отива в Африка да оправи нещата, след като е източил милиарди от въоръжаването на черните хлапета… да бе да.

  2. + по-добре „Country of My Skull / In My Country“ на великия Джон Бурман – проницателен филм който никъде не се споменава.