От септември – до септември, но не и на екран у нас… Миналата година представихме трейлъра на нова адаптация на класиката „Манастира Шаолин”, а в началото на следващия месец “Shaolin” ще тръгне в избрани киносалони в Щатите. Ето и новият, по-разказвателен (като за американска публика) трейлър, който може да бъде открит при Apple.

http://www.youtube.com/watch?v=W1LFF_BsahY

Бени Чан е „специализиран” режисьор на екшън-истории-с-ченгета още от началото на 90-те години на миналия век. За своите 41 години има в актива си 18 филма и 3 телевизионни поредици (без коментар за качества, въпрос на натрупване на опит в занаята). Защо да не се захване с нещо, което се е превърнало в култ за няколко поколения почитатели на бойните изкуства? Още повече като се е „подсигурил” с Анди Лау (в главната роля на генерал Хо), Никълъс Це и Джаки Чан.

Ето накратко сюжета:

Ентусиазиран от военните си победи, младият и високомерен Хо се подиграва с майсторите в Шаолин, след като на територията на храма e убил военачалник на своите противници. След време семейството му е опустошено при неочакван обрат на съдбата и Хо решава да потърси убежище в монашеската обител. Гражданските вълнения и хорското страдание принуждават Хо и майсторите в Шаолин да се изправят срещу злото и подготват дързък план за спасение и бягство…

“Shaolin” е на екран в Хонг Конг от началото на 2011 година. Не е ясно дали ще го видим у нас на голям екран, затова пък на 9 септември 2011 е премиерата му на територията на САЩ.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Така като знам колко такива филма идват у нас на кино, и този май ще го пропуснем – освен ако не ни доставят някоя орязана американска версия (както правят с повечето азиатски продукции с бойни изкуства), след тамошната премиера… Родните киноразпространители продължават да игнорират този жанр доста упорито… Което пак си е някаква тенденция на развитие 🙂

    Поздрави