Подготвяното аниме по едно от най-популярните произведения на японския манга творец Джунджи Ито се забави много повече от очакваното. Още през 2021 година режисьорът Хироши Нагахама ни увери, че работата тече с пълна сила, но върлуващата по това време пандемия налага промени и забавяния. Тогава обявиха, че Uzumaki ще се появи през октомври 2022 година, но, за огромно съжаление, това не се случи.

Все пак има добри новини за всички фенове на Ито и те са, че адаптацията не е загърбена, дори напротив – приближаваме към нейната премиера. По време на изминалия Comic-Con в Сан Диего беше представен кратък клип, с който ни запознават с основната идея на произведението – спиралите.

Вижте го и вие:

Припомняме ви, че Uzumaki разказва за ученичката Кири Гошима, нейният приятел Шуичи Сайто и жителите на малък японски град, които са обект на зловещо проклятие, включващо в основата си спирали. Спиралата се явява ключов елемент тук и повече подробности можете да прочетете и видите в нашето ревю на японската филмова адаптация. Въпросното проклятие кара хората да се вманиачават по символите и дори да губят разсъдъка, а и живота си в последствие.

Uzumaki ще е под режисурата на Хироши Нагахама, а самата анимация, която ще използва оригиналния арт на Джунджи Ито, ще е дело на Production I.G. (Ghost in the Shell, Eden of the East, Jin-Roh: The Wolf Brigade). Музиката е поверена на Колин Стетсън (Hereditary, Color Out of Space), която също много добре пасва на атмосферата.

Все още нямаме премиерна дата, но се надяваме тя да бъде обявена в най-скоро време. Изглежда, че дългото чакане най-после е към своя спираловиден край.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments