„Здрач 3” и „Повелителят” бокс офис ъпдейт

Само ден преди официалния тридневен уикенд в САЩ, финансовото статукво на двата, както чуваме безобразни блокбастъра, е следното:

След като в сряда „Здрач 3: Затъмнение” подобри няколко рекорда: най-широко разпространение (4 416 кина); най-голям приход от среднощни прожекции (30 млн.) и най-голям приход от IMAX екрани (над милион), в крайна сметка той не успя да подобри рекорда на своя предшественик „Здрач 2: Новолуние” за най-голям дебютен ден от 72.7 милиона, но недейте да тъжите много, защото неговите 68,5 млн. му отреждат рекорда за най-голям приход направен в сряда и второто място за всички времена като приход, за който и да е ден от седмицата, изпреварвайки заглавия като „Тъмният рицар” и „Трансформърс: Отмъщението”.

В четвъртък филмът е регистрирал спад от 64,7% и приходи от 24,2 млн., което прави общи приходи от 92,8 млн. само за два дни, а прогнозите в момента са за 178 милиона за шестте дни празници – само няколко милиона по-малко от рекордните 180 млн. на „Спайдър мен 2”.

„Последният повелител на въздуха” ще се пробва да изненада специалистите, но съдейки по резултатите от първия му ден (четвъртък) – 16,3 милиона, в които влизат и 3 милиона от среднощни прожекции – това няма как да се получи. Общо взето, ако не се случи някакво чудо, това, на което може да се надява, е около 60 милиона за дългия уикенд.

В четвъртък на трето място е останал досегашният властелин на бокс офиса „Играта на играчките 3” с 8 милиона, който има шанс за 55 милиона за уикенда и няма да се учудим ако в крайна сметка успее да финишира втори.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *