Мишел Йо в“The Lady”

Един месец не успяваме да стигнем до тази новина! Може ли да си представите само – Бесон режисира нов филм, а ние даже не сме ви споменали за него – срам, голям срам!
Успешният продуцент на поредиците „Транспортер”, „Артур и минимоите”, а също и режисьор на емблематични филми като „Петият елемент”, „Леон”, „Никита”, „Голямото синьо” се е ангажирал с работа по филма “The Lady”. Сюжетът проследява част от жизнения път на една от най-интересните жени, посветили се на политиката – Аун Сан Су Чи. Главната роля е поверена на Мишел Йо, която е сред най-любимите ни азиатски актриси.

Аун Сан Су Чи прекарва част от живота си във Великобритания, но при завръщането си в родната Бирма (всъщност държавата се нарича Мианмар, а нейното управление е военна диктатура) оглавява опозицията срещу режима. През 1990 г. печели изборите, които властта обявява за невалидни. На следващата година Аун Сан Су Чи получава Нобелова награда за мир, а хунтата е поставя под домашен арест. Филмът на Люк Бесон няма да бъде биографичен, а ще проследи времето между 1988 – когато Аун Сан Су Чи напуска Оксфорд, за да посети болната си майка, и остава в Бирма – и 1999, годината в която съпругът й Майкъл Ейрис (в ролята Дейвид Тюлис) умира от рак.

Очаква се “The Lady” да тръгне по кината във Франция в края на ноември, като преди това обиколи есенните фестивали. Въпреки „пенсионирането” на Бесон от професията режисьор, явно тази история притежава особена притегателна сила за него – и ние искрено се надяваме, че е вложил всичко от себе си, за да се срещнем отново с онзи творец, когото познаваме от миналото. Ето как изглеждат някои от кадрите от новия му филм.

Мишел Йо в“The Lady”

Мишел Йо в“The Lady”

Мишел Йо в“The Lady”

Мишел Йо в“The Lady”

Мишел Йо в“The Lady”

Мишел Йо в“The Lady”

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Заглавие „The lady“, режисьор Люк Бесон и актриса Мишел Йео предполагат някакъв здрав екшън! Добре, че този път не е така 🙂

  2. Всъщност последното му отроче, приключенската мания с Адел и мумиите, беше доста приятно филмче 😉 Но разбира се… твърде далеч от класата му 🙂