„Тъмната кула”

Вчера късно вечерта, след множество опити „Universal” успешно убиха амбициозния проект за екранизирането на „Тъмната кула” на Стивън Кинг.

Вече сме изписали достатъчно новини за проекта, както и за това какво мислим за (нещастниците) „Universal”, така че няма да задълбаваме. Пък и какво повече да кажем, само ще разчоплим раната. За разлика от предишния път, когато смятахме, че „Universal” са на път да провалят проекта, а после нещата се стабилизираха, този път няма съмнение. Благодарим на Рон Хауърд и Майкъл Розенбърг за фалшивите надежди!

И последно, този път отказваме като последни загубеняци да се надяваме, че от „Imagine Entertainment” ще намерят финансова подкрепа от друго студио (шансовете да стане са категорично нереални), затова официално го погребваме.

RIP!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

18 Comments

  1. Е то Тъмната Кула почина още с 4-тата книга, какво се впрягате толкова. 🙂

  2. Скапаняци! И „Джурасик Парк 4“ няма да ме омилостиви, бахти капутите пробити. Дано се провалят всичките им „Пайове“ и прочие помии. Хит да не видят, да фалират дано!
    Поизхвърлих ли се? Хич не ми дреме!

    @Марк Цукерберк
    За мен пък нещата почнаха от 5-тата. Не че първите са по-тъпи, но тогава запърви път усетих мащаба на цалото произведение и как то обединява и колко е важно за цялото творчество на Кинг. И целия мета момент… абе, не знам, кефи ме.
    Кефи ме и края на книгата, онзи последния! 🙂

  3. Еми мен точно това ни ма кефи. Тъмната Кула започна като не Стивън Кинг, като нещо епично, друго. После леко смени пътеката, но нещата не бяха чак толкова променени. От четвъртата започна доста сериозно да си вкарва всичките му похвати, туистове and for lack of а better word – простотии. Претупа ги. Стивън Кинг е Стивън Кинг, ясно е, че ще го измисли и обедини и ала-бала, но тотално счупи flow-a и идеята, която беше заложил в първата книга.

  4. Дринов, ти как ги чете? Всичко наведнъж или с пазуите? Чудя се аз дали отново да не си ги причиня накуп всичките и да видя как с годините са ми се сменили възприятията.

  5. Ами, не знам, аз понеже много съм чел за произведението и много ме впечатлява как почти във всяка друга книга на Кинг има връзка към него. Това си му е демон, който го е преследвал цял живот и е нормално да претърпява промени в посоката, особено след като дълго време самият той не е знаел на къде отиват нещата – точно както е било и в истинският му живот. Според мен не случайно той се появява като герой в книгите.
    Пък и виж, че и сега все още го вълнува и ще има нова книга. Може тя да е плавната връзка между четвъртата и петата книга. Така повествователния завой, за който говориш, няма да е толкова рязък.

    Четох ги с пауза, но не беше огромна. Ако не се лъжа около 2 години. Между четвъртата и петата. 🙂
    И аз съм си мислел да си я припомня. Но искам да прочета ревизираното издание на първата част, която оправя някои несъответствия. Чух, че може да излезе у нас! 🙂

  6. А? Що така за Бардем? Аз съм абсолютно убеден ( на базата на няколко нечовешки добре изиграни от него роли, при това коренно различни като типаж), че това е най-добрият актьор в света, поне за последните няколко години. Хавиер влиза изцяло в ролята, когато е гаден убиец – е гаден убиец, когато е гей… ами просто си е гей, когато е дребен мошеник с добро сърце – също го изигра правдоподобно, ролите като коцкар няма да ги споменавам, но играта му в „Морето в мен“ просто прави разликата с всички останали актьори за момента.

  7. Нещастници!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Както беше казано по горе да фалират дано!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  8. @mike28
    Нищо лошо за Бардем, той е отличен актьор, просто не ми се връзваше с Роланд. На няколко места в новините съм споменавал, че съм сигурен, че ще се спари с ролята, защото е истински хамелеон, просто ми се щеше да е друг актьор. Затова няма да ми липсва.

    @Ivcho
    Подкрепям!

    Вижте какво казва самия Стивън Кинг за цялата работа:
    “I’m sorry Universal passed, but not really surprised,” he wrote. “As a rule, they’ve been about smaller and less risky pix; maybe they feel it would be better to stick with those fast and furious racing boys. I bear them no ill will, and trust Ron Howard to get Roland and his friends before the camera somewhere else. He’s very committed to the project.”

    Много правилно е вкарал „Бързи и яростни“, само и „Американски пай“ трябваше да спомене и… абе какво да кажа, човека си е гений.

  9. Е не, бях склонен НЯКАКСИ да не ги мразя заради един спрян проект, но два?! Тия малоумни ли са?! Kaкво ще изкарате 2012 бе, дебили?! Егати малоумниците…

    Иначе аз тепърва навлизам не само в Черната кула, но и в Кинг като цяло. Преди ми се струваше много тъп и плосък всъщност. Бях му чел… Смъртоносен хризонт? Не, другояче се казваше, абе за един Джони Смит, който след инцидент можеше да вижда в бъдещето на хората. Не-лоша книжка, нищо особено. Четох после Зелената миля, зверско разочарование на фона на филма, безумно опростен стил на писане, хумор, който изобщо не се свързваше с това, което всъщнсот се случва, просто на моменти се чудех защо я чета. Две години по-късно една мома ме убеди да прочета То, ама на инглиш… Ми ибаси якътъ книга! Hooked! Намерих си и Кулата, ама я имаше само на немски и ми се стори гавра с Кинг, та за това малко го отложих и чак сега наваксвам.

  10. Кинг е необятна територия и има уникални неща.
    Книгата за която говориш, е „Мъртва зона“ и не от най-лошите му. 🙂 „Зеленият път“ е експеримент и не знам защо не ти е допаднала… :).

    Една от най-любимите ми книги е „Гробище за домашни любимци“, Жестока и като история и като литература! 🙂 Иначе, всичко на Кинг е яко! 🙂

  11. Е чак всичко: не! Има и доста тъпи книги! „Проблемът“ е, че дори и тях ги четеш на един дъх, а после се чудиш, защо така са те зарибили. Сещам се за тъпотии от стила на Bag and Bones и the Dreamcatcher. Радвам се, че напоследък се връща кум хубавите книги: последните му разкази не са лоши, а the Dome е най-хубавата му книга от десет години насам (без Тъмните кули…)