Надали някой, който е бил свидетел на възхода на Колин Фърт във впечатляващата поредица от роли през годините, би се усъмнил, че точно този актьор е готов да посрещне всякакво предизвикателство. Дори да оставим настрана всички „оскарови“ попадения, няма да забравим онази умопомрачителна сцена в „Kingsman: Тайните служби“ с картечните откоси в църквата – много му отива на префинения британски джентълмен да се впуска в неподозирани авантюри. А „Zombie Brother“ звучи точно така – това е заглавието на популярен комедиен и дигитален комикс, който се очаква да се превърне във филм, продуциран от Чанинг Тейтъм и „окичен“ с гръмкото заглавие „New York Will Eat You Alive“.

Началото на тази дигитална поредица е поставено през 2011 година и нейните 348 епизода са привлекли 17 милиарда гледания; едноименната анимационна поредица в рамките само на два сезона пък е акумулирала 3,7 милиарда гледания. Създаден от Джиа Хайбо, франчайзът „Zombie Brother“ има адаптация и в игрови вариант за мобилни устройства, както и в… пиеса, играна пред различна публика с тотално разпродадени представления. И тук се намесват STXfilms, които решават, че е време за нещо голямо като пълнометражен филм. Ето какво споделя шефът на корпорацията Адам Фогелсън:

Винаги сме искали да привлечем актьори, които ще вдъхнат живот на познатия материал и ще изнесат екшъна на съвсем различно ниво – най-добрият и директен път към тази цел е да ангажираме Колин Фърт. Неговите изпълнения винаги са достойни за „Оскар“! Развълнувани сме от факта, че ще работим заедно с него по „New York Will Eat You Alive“ – при това в роля, която ще му даде възможност да се забавлява, но и да ни дари с хладнокръвието на неговото чувство за хумор и уникален усет към комични детайли.“

Режисьор и изпълнителен продуцент на „New York Will Eat You Alive“ ще бъде Тод Щраус-Шулсън („The Final Girls“, „Isn’t It Romantic“), по сценария ще работят Алекс Рубенс, Дан Грегър и Дъг Ман. Съвсем закономерно STXfilms се надяват на сериозния китайски пазар (все пак оттам тръгва идеята с поредицата и едноименното аниме), затова е част от продуцентския екип включва представители на Tencent Pictures, които ще разпространяват готовия филм не само в Китай, но и в „отвъдокеанските“ територии, които не са Америка. Да живеят зомбитата!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *