„Сламените кучета”

Та-каааа! Преди няколко дни ви представихме първите снимки от предстоящия римейк на класическия филм на Сам Пекинпа с Дъстин Хофман и Сюзън Джордж „Сламени кучета” („Straw Dogs”) и тогава споделихме, че с присвито сърце очакваме да видим как ще бъде поруган поредният кино-шедьовър.

Сега, след като дебютира и първият трейлър виждаме, че опасенията ни не са били съвсем безпочвени.

(чрез Yahoo!)

Проблемът в това, което виждаме е, че като цялостно усещане, трейлърът няма нищо общо със „Сламените кучета”. Мястото на действието е сменено от Англия с американския юг, където както знаем са най-големите селяци, което директно сваля няколко единици от психологическия момент и филмът се превръща в поредния, абсолютно типичен американски трилър за семейна двойка тормозена от месните. А оригиналът на Пекинпа е нещо много повече от обикновен трилър – той разглежда няколко доста сложни социални, психологически и морални проблеми. Спомнете си само прословутата сцена с изнасилването и ще разберете какво имаме предвид.

Разбира се, там актьорският подход и тяхната класа са от съвсем различно ниво. Тук Босуърт отново е фалшива и колкото и да се напъва, просто няма шанс да покаже нещо свястно и дълбоко, защото тя толкова си може – това, че има хубаво тяло, въобще не ни топли.

Все пак не всичко е разочарование. Сам по себе си, трейлърът не е лош и е ангажиращ – има добър ритъм и структура, както и няколко приятни момента. Марсдън не е тотална катастрофа и като се замислим има шанс да направи добра роля, стига да е убедителна трансформацията като му избият чивиите, а Скарсгард в ролята на главния злодей си е направо отличен.

Както казахме и миналия път, няма да решаваме още от сега, че филмът ще е боклук, и ще му дадем един шанс.

Режисьор е Род Лури („Последният замък”, „Nothing But the Truth”), а в ролите ще видим Джеймс Марсдън, Кейт Босуърт, Джеймс Уудс, Александър Скарсгард, Уила Холанд, Доминик Пърсел и Рис Койро.

Премиерата е 16 септември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *