Комиксовият Ной

През февруари ви запознахме с „Noah” – отколешен проект на Дарън Аронофски (ако се вярва на слуховете той го подготвя откакто е навършил 13 години) – който според неговите думи е „библейска епика” и нов поглед над историята за Ной и потопа.

Тогава Аронофски подготвяше комикс, който трябваше да излезе през 2012 и да помогне за финансирането на филма. Сега обаче, изглежда окуражен от успеха на „Черен лебед” (филмът донесе над 300 милиона долара при бюджет от 13 млн.) той е започнал да предлага „Noah” на различни студия с надеждата да намери желаещи да подкрепят 130 милионния проектобюджет.

Веднага се сещаме, че преди години към „Изворът на живота” („The Fountain”) имаше същия мащабен подход, но в последствие Брад Пит и Кейт Бланшет отказаха участие и се наложи бюджетът да се свие драстично. Този път обаче, шансовете са малко по-добри, защото Deadline съобщават, че „New Regency” са готови да поемат половината от бюджета, а „Fox”, „Paramount” и „Summit” се интересуват от другата, при това без на борда да има някоя голяма звезда. Разбира се, това не означава, че няма да е едно от условията за включването им.

Ето какво казва самият Аронофски за проекта в интервю от 2008:

Това е страхотен сценарий и е огромен. Започваме да търсим участниците. След това ще се опитаме да го организираме… Краят на света и вторият най-известен кораб след Титаник. Не знам защо някое студио би отказало… Мисля, че историята е много адекватна на времето, защото става дума за околната среда и апокалипсис – тема, много свързана с това, което се случва с планетата в момента. Ной е много интересен герой. Мрачен и сложен. И изпитва много вина. Дано да ми позволят да снимам филма…

Ами, дано, ебаси!

Сценарият на „Noah” е дело на Аронофски, но според Deadline той се пренаписва от Джон Логан, автор на „Гладиатор”, „Авиатор”, „Ранго” и предстоящите „The Invention of Hugo Cabret” на Скорсезе, „Бонд 23” на Сам Мендес и „Lincoln” на Стивън Спилбърг. А това, дами и господа, е една впечатляваща филмография!

На нас ни остава само да стискаме палци на проекта. Всъщност с изключение на „The Wolverine” (който той напусна) и отчасти „Робокоп” (който сега се ръководи от Хосе Падиля), ние стискаме палци за всеки един проект на Аронофски (повече за някои от тях можете да прочетете в новините ни за него) и каквото и да избере той, ще бъдем доволни. Няма да крием обаче, че този проект конкретно ни е особено интересен.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *