Хосе Падиля преговаря за режисурата на “Робокоп”

Римейкът на „Робокоп” е кошмар, който отказва да изчезне. Надявахме се, че покрай финансовите проблеми на „MGM”, може да ни се размине, но уви от студиото очевидно правят опити да възобновят работата по него. На всичкото отгоре, заради забавянето Дарън Аронофски – единственото нещо, което ни крепеше и ни даваше надежди, че няма да станем свидетели на нещо ужасяващо – се оттегли от проекта и се захвана с продължението на „Wolverine”.

Сега от Deadline съобщават, че от „MGM” водят преговори с бразилския режисьор Хосе Падиля да застане начело на продукцията, която би трябвало да започне веднага след „Бонд 23” и „Хобитът”. Падиля, не е от най-популярните режисьори, той е известен най вече с криминалната драма „Elite Squad” и нейното продължение „Elite Squad 2: The Enemy Within” – най-касовият филм в Бразилия до момента (с по-големи постъпления от „Аватар”) – но пък е доста талантлив и изборът му е предпоставка да се получи нещо интересно. Защото, ако ще се прави римейк, сто пъти по-добре е режисьорът да е някой малко познат, но кадърен, отколкото поредният занаятчия с портфолио от конвейерни блокбастъри.

Засега не се съобщава кой би могъл да влезе в ролята на Робокоп (честно казано, адски ни е трудно да си представим някой да носи бронята по-добре от Питър Уелър, а и предишните опити включващи Робърт Джон Бърк не са много успокоителни), нито кой ще бъде сценарист – ще се търси такъв в момента, в който от „MGM” имат сигурен режисьор. Това, което знаем е, че продуценти ще бъдат Роджър Бърнбаум (“Добре дошъл у дома, Роско Дженкинс”) и Гари Барбър (“G.I. Joe: Изгревът на Кобра”) и те споделят, че няма да бъдат правени сериозни промени по оригиналната история и че филмът би трябвало да бъде заснет в 3D.

Този път повече от всякога стискаме палци, нещата да се получат като хората и докато чакаме да видим дали ще има ефект, по-долу можете да видите защо Робокоп е толкова важен за нас и защо идеята за негова статуя в Детройт не е никак глупава. Кой да предположи, че Питър Уелър е толкова забавен?

(чрез Funny or die)

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Твърдо съм за.Само като си спомня как с аверите като малки се събирахме да гледаме Робокопа на VHS…….хубави времена бяха.
    Много ме радва тази новина но имам едно притеснение да не би копа да изглежда като предишните филми.Според мен трябва да се съобразят с новите технологии и копчо да изглежда по модерен като външен вид,движения и т.н.Примерно някакъв нанокостюм или нещо подобно. 😉 Не ме убивайте моля ви 🙂
    От сега виждам рекламите на преработените първи филми за HD и Blu-ray когато излезе този филм.А може и преди това. 🙂

  2. Аууу, ако направят нещо подобно като да сменят дизайна на Робокоп – не дай си боже с нанокостюм – ще бъде най-голямата тъпотия, която могат да направят.

    Ivcho, просто не знам как може да ти хрумне такова сквернословие, сега няма да мога да спя, заради идеята, че на някой, от който зависят тези неща може да му хрумне същото нещо. 🙁